NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η πανδημία θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους μεσαίου εισοδήματος στη φτώχεια

Η πανδημία θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους μεσαίου εισοδήματος στη φτώχεια
08_10_2020 | 10:55 08_10_2020 | 13:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας κορονοϊού θα οδηγήσουν στη δημιουργία εκατομμυρίων «νέων φτωχών», που θα είναι σχετικά καλά μορφωμένοι σε αστικές περιοχές χωρών μεσαίου εισοδήματος, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Συνολικά, η πανδημία θα ωθήσει μεταξύ 88 εκατομμυρίων και 115 εκατομμυρίων ανθρώπων σε ακραία φτώχεια φέτος, την οποία η τράπεζα ορίζει όταν κάποιος ζει με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, περισσότερο από το 80 τοις εκατό εκείνων που θα οδηγηθούν σε ακραία φτώχεια φέτος βρίσκονται σε χώρες μεσαίου εισοδήματος, με τη Νότια Ασία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, ακολουθούμενη από την υποσαχάρια Αφρική.

Πολλές από αυτές τις οικονομίες έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη τις τελευταίες δύο ή τρεις δεκαετίες, μια πρόοδο που η πανδημία απειλεί να αντιστρέψει.

«Είναι πιθανό να δούμε άτομα που προηγουμένως διέφυγαν από τη φτώχεια να επιστρέφουν σε αυτήν, καθώς και άτομα που δεν ήταν ποτέ φτωχά να οδηγηθούν σε μια τέτοια κατάσταση για πρώτη φορά», δήλωσε η Carolina Sánchez-Páramo, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Covid-19 και η σχετική οικονομική κρίση, που επιδεινώνονται από τις επιπτώσεις των ένοπλων συγκρούσεων και της κλιματικής αλλαγής, θα οδηγήσουν στην πρώτη αύξηση της παγκόσμιας φτώχειας από το 1998, βάζοντας τέλος σε περισσότερες από δύο δεκαετίες συνεχούς προόδου, σύμφωνα με την έκθεση.

«Ακόμη και με την αισιόδοξη υπόθεση ότι, μετά το 2021, η ανάπτυξη θα επιστρέψει στους ιστορικούς της ρυθμούς, τα αποτελέσματα της πανδημίας στην φτώχεια θα είναι τεράστια», δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr