NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Το Facebook θα απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις «επ 'αόριστον»

ΗΠΑ: Το Facebook θα απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις «επ 'αόριστον»

Το Facebook θα απαγορεύσει επ' αόριστον τις πολιτικές διαφημίσεις από τις ΗΠΑ μετά τις προεδρικές εκλογές, προσπαθώντας να αποτρέψει τη σύγχυση για τα αποτελέσματά τους.

«Ενώ οι διαφημίσεις είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης, σκοπεύουμε να σταματήσουμε προσωρινά να προβάλλουμε όλα τα κοινωνικά ζητήματα, τις εκλογικές ή πολιτικές διαφημίσεις στις ΗΠΑ μετά τις 3 Νοεμβρίου, για να μειώσουμε τις ευκαιρίες για σύγχυση ή κατάχρηση», λέει η εταιρεία.

Η εταιρεία λαμβάνει επίσης μέτρα για να εμποδίσει τους υποψηφίους να δηλώσουν πρόωρα μια νίκη στην εκλογική αναμέτρηση. Όταν κλείσουν οι δημοσκοπήσεις, θα προσθέσει ένα πλαίσιο πληροφοριών στην κορυφή των εφαρμογών Facebook και Instagram, σημειώνοντας εάν μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το Reuters έχουν ανακοινώσει νικητή.

Η εταιρεία έχει ήδη επισημάνει ορισμένες δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τις εκλογές με έναν σύνδεσμο προς το Κέντρο Πληροφοριών, αλλά εάν ένας υποψήφιος ισχυριστεί ψευδώς ότι έχει κερδίσει τις εκλογές, θα προσθέσει «πιο συγκεκριμένες πληροφορίες», σε αντίθεση με τον ισχυρισμό.

Το Facebook είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα παγώσει τις πωλήσεις πολιτικών διαφημίσεων πριν από τις εκλογές, και πριν από αυτήν την γενική απαγόρευση είχε απαγορεύσει διαφημίσεις που ψευδώς ισχυρίζονταν νίκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr