NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η LSE θα πουλήσει το χρηματιστήριο Borsa Italiana στη Euronext για 4,3 δισ. ευρώ

Η LSE θα πουλήσει το χρηματιστήριο Borsa Italiana στη Euronext για 4,3 δισ. ευρώ
Φωτογραφία: José Luiz Bernardes Ribeiro
09_10_2020 | 10:30 09_10_2020 | 10:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου συμφώνησε την Παρασκευή να πουλήσει το χρηματιστήριο Borsa Italiana του Μιλάνου στη Euronext για 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η LSE επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει αποκλειστικές συζητήσεις με τον πανευρωπαϊκό όμιλο Euronext σχετικά με την πώληση του Borsa Italiana, τον περασμένο μήνα.

Η εξέλιξη έρχεται αφότου η LSE κατέληξε στους όρους της συμφωνίας εξαγοράς του παρόχου δεδομένων Refinitiv για 27 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ, ξεκίνησε μια εις βάθος έρευνα για να εξετάσει τους όρους της προτεινόμενης συναλλαγής.

Η πώληση του Borsa Italiana εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από τη συναλλαγή της Refinitiv.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο στην εξαιρετικά ελκυστική συναλλαγή με την Refinitiv και είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο David Schwimmer, Διευθύνων Σύμβουλος του LSE Group, την Παρασκευή.

«Πιστεύουμε ότι η πώληση του ομίλου Borsa Italiana θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των ανησυχιών γύρω από θέματα ανταγωνισμού της ΕΕ», πρόσθεσε.

Η LSE δήλωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Refinitiv έως τα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021, με τη συναλλαγή για το Borsa Italiana να ολοκληρώνεται στους πρώτους έξι μήνες του επόμενου έτους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr