NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ιράν

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ιράν
09_10_2020 | 12:46 09_10_2020 | 12:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τράπεζες

​Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προχωρά σε νέες κυρώσεις στην οικονομία του Ιράν, παρουσιάζοντας μέτρα που αναμένεται πως θα αποκλείσουν τη χώρα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Την Πέμπτη, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι συμπεριλαμβάνει στη μαύρη λίστα 18 μεγάλες ιρανικές τράπεζες - 16 εκ των οποίων στοχεύθηκαν για «λειτουργία στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ιράν» - καθώς και μια τράπεζα που ελέγχεται από μια ιρανική στην οποία έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις και μια που αναφέρεται πως είναι συνδεδεμένη με τον στρατό του Ιράν.

Σε δήλωσή του, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών χαρακτήρισε τον χρηματοπιστωτικό τομέα της οικονομίας του Ιράν ως «μια πρόσθετη δίοδο που χρηματοδοτεί τις κακοήθεις δραστηριότητες της ιρανικής κυβέρνησης».

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin σημείωσε πως «οι σημερινές ενέργειες θα συνεχίσουν να επιτρέπουν τις ανθρωπιστικές συναλλαγές για την υποστήριξη του ιρανικού λαού».

Μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif απέρριψε τους ισχυρισμούς του Mnuchin, σύμφωνα με τους οποίους ανθρωπιστικές συναλλαγές δεν θα επηρεαστούν από τον τελευταίο γύρο κυρώσεων.

«Εν μέσω πανδημίας, το αμερικανικό καθεστώς θέλει να ανατινάξει τα υπόλοιπα κανάλια μας μέσω των οποίων πληρώνονται τρόφιμα και φάρμακα. Οι Ιρανοί θα επιβιώσουν από αυτήν την τελευταία σκληρότητα. Αλλά η συνωμοσία για να λιμοκτονήσει ένας πληθυσμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ένοχοι και υποκινητές — που μπλοκάρουν τα χρήματά μας — θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr