NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Enel X και Sia αναπτύσσουν νέες χρηματοοικονομικές ψηφιακές υπηρεσίες

Enel X και Sia αναπτύσσουν νέες χρηματοοικονομικές ψηφιακές υπηρεσίες

Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Enel X Financial Services να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά ψηφιακών πληρωμών, χάρη στις τεχνολογικές πλατφόρμες και τις καινοτόμες λύσεις της SIA.

Η Enel X Financial Services, η εταιρεία του ομίλου Enel που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έχει υπογράψει μια στρατηγική συνεργασία με τη Sia, την ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που επικεντρώνει στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών και που ελέγχεται από την CDP Equity, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων mobile banking.

Χάρη στις τεχνολογικές πλατφόρμες της Sia, οι πελάτες της Enel X θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητού, ακόμη και μέσω smartphone, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Με την υποστήριξη της Sia, η Enel X Financial Services «θα διαχειρίζεται πολλά είδη συναλλαγών, ξεκινώντας από εκείνες που πραγματοποιούνται για την επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο κύκλωμα της Hubject, την κοινοπραξία ηλεκτρονικής κινητικότητας που περιλαμβάνει τον όμιλο BMW, τη Bosch, την EnBW, την Enel X, την Innogy, την Mercedes Benz AG, τη Siemens και τον όμιλο Volkswagen και το οποίο διαθέτει πάνω από 750 επιχειρηματικούς εταίρους και 250.000 διαλειτουργικούς σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο».

Χάρη σε αυτήν τη συμφωνία, η Enel X Financial Services ενισχύει την παρουσία της στην αγορά ψηφιακών πληρωμών, με στόχο την παροχή νέων και πιο καινοτόμων υπηρεσιών, που βασίζονται σε λογαριασμούς πληρωμών, σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η επιλογή πληρωμής λογαριασμών, η διενέργεια τραπεζικών μεταφορών και οι απευθείας χρεώσεις, καθώς και η πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών χρησιμοποιώντας το δίκτυο της MasterCard.

Η συνεργασία με τη SIA αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που ξεκίνησε η Enel X για να ανταγωνιστεί στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω συνεργασιών με κορυφαίους παίκτες ΙCT και Fintech και εντάσσεται στην πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία με την πλατφόρμα open banking Tink.

«Έχοντας έναν καινοτόμο και αξιόπιστο συνεργάτη όπως η SIA θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες του Open Finance,» δήλωσε ο Giulio Carone, CEO της Enel X Financial Services. «Χάρη σε αυτήν τη στρατηγική συνεργασία, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε και να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέες υπηρεσίες διαχείρισης πληρωμών και χρηματοοικονομικής ροής, ξεκινώντας από τις λειτουργίες επαναφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτή η συνεργασία είναι μια περαιτέρω απόδειξη της τεράστιας δυναμικής που προσφέρει η ψηφιοποίηση και το άνοιγμα αγορών που θα επιτρέψουν στην Enel X Financial Services να ενισχύσει την ηγετική της θέση στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.»

«Η στρατηγική συμφωνία με την Enel X Financial Services αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές ιταλικές εταιρείες, στους αντίστοιχους βασικούς τομείς τους, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία ψηφιοποίησης πληρωμών και επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης τους στη διεθνή αγορά,» σχολίασε ο Nicola Cordone, CEO της SIA. «Χάρη στις τεχνολογικές υποδομές και την ικανότητά της να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις, η SIA συνεχίζει να συνοδεύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, PAs και επιχειρήσεων που, χάρη στην Οδηγία για τις Υπηρεσίες Πληρωμών 2 (PSD2) και το open banking, έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες πληρωμών για τους πελάτες τους.»

Η Enel X Financial Services, μια εταιρεία του ομίλου Enel που ανήκει κατά 100% στην Enel X, είναι ένα ινστιτούτο ηλεκτρονικού χρήματος (IMEL) εξουσιοδοτημένο από την Banca d'Italia τον Δεκέμβριο του 2018 και παρέχει λύσεις πληρωμών σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί απορρήτου και προστασίας δεδομένων. Είναι επίσης ένας ρυθμιζόμενος φορέας εγγεγραμμένος στο κεντρικό μητρώο της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA), το οποίο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος. Η Enel X Financial Services στοχεύει να γίνει ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα του Fintech.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr