NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στη Nokia οι συμφωνίες για την ανάπτυξη δικτύων 5G στις Βρυξέλλες

Στη Nokia οι συμφωνίες για την ανάπτυξη δικτύων 5G στις Βρυξέλλες

Η Orange και η Proximus επέλεξαν τη Nokia για να βοηθήσουν στην κατασκευή δικτύων 5G στο Βέλγιο, καθώς «γυρίζουν την πλάτη» στην κινεζική Huawei, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων με στόχο των αποκλεισμό της εταιρείας από την προμήθεια βασικού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Οι κινήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη, όσον αφορά στην «αφαίρεση» της Huawei από τα δίκτυα επόμενης γενιάς, και έρχονται μετά από μήνες διπλωματικής πίεσης από την Ουάσινγκτον, η οποία ισχυρίζεται ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τις αποφάσεις των Orange και Proximus, οι οποίες έχουν συμφωνία κοινής χρήσης δικτύου. Σημειώνεται πως η βελγική πρωτεύουσα φιλοξενεί τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Αυτό είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα "εξαΰλωσης" των συμφωνιών της Huawei και περαιτέρω επιβεβαίωση της παγκόσμιας δυναμικής προς αξιόπιστους προμηθευτές» δήλωσε ο Keith Krach, υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον.

Η Huawei, ο μεγαλύτερος προμηθευτής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, αρνείται έντονα τους ισχυρισμούς των Η.Π.Α. και έχει επικρίνει τις εκκλήσεις για απαγόρευση από συμβάσεις 5G.

Ωστόσο, δήλωσε την Παρασκευή ότι αποδέχεται τις αποφάσεις των Orange Belgium και Proximus. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού που διοργανώνουν οι φορείς εκμετάλλευσης και το αποτέλεσμα της ελεύθερης αγοράς», τόνισε εκπρόσωπος της Huawei.

«Αγκαλιάζουμε τον θεμιτό ανταγωνισμό: όσο περισσότερο διαφοροποιείται μια αλυσίδα εφοδιασμού, τόσο πιο ανταγωνιστική γίνεται», είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η Huawei προμηθεύει εξοπλισμό στο Βέλγιο για περισσότερο από μια δεκαετία και η δέσμευσή της παρέμεινε αμετάβλητη.

Οι αποφάσεις αφήνουν την Telenet της Liberty Group ως τη μόνη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Βέλγιο που δεν έχει δηλώσει ποιος προμηθευτής θα χρησιμοποιηθεί για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς. Η Telenet βασίζεται επί του παρόντος σε εξοπλισμό που κατασκευάζεται από την ZTE και σκοπεύει να ανακοινώσει την απόφασή της για το 5G στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr