NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Κίνα ξεκίνησε τη μεγαλύτερη δοκιμή του ψηφιακού της νομίσματος

Η Κίνα ξεκίνησε τη μεγαλύτερη δοκιμή του ψηφιακού της νομίσματος

​Η Κίνα ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμές στον «πραγματικό κόσμο» γύρω από το ψηφιακό νόμισμά της. καθώς στοχεύει σε ένα μέλλον χωρίς μετρητά.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Σενζέν πραγματοποίησε λοταρία με στόχο την παραχώρηση συνολικά 10 εκατομμύρια γουάν (περίπου 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων) σε αξία ψηφιακού νομίσματος. Σχεδόν 2 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αίτηση και 50.000 κέρδισαν.

Οι νικητές μπορούν τώρα να κατεβάσουν μια ψηφιακή εφαρμογή για να λάβουν το ψηφιακό γουάν και να το ξοδέψουν σε πάνω από 3.000 εμπόρους σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Σενζέν. Ο κόμβος τεχνολογίας της Νότιας Κίνας φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και Tencent. Τα τοπικά σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία συγκαταλέγονται μεταξύ των συμμετεχόντων εμπόρων, καθώς και η Walmart.

Το ψηφιακό γουάν δεν είναι κρυπτονόμισμα όπως το bitcoin. Αντ 'αυτού, εκδίδεται και ελέγχεται από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, την κεντρική τράπεζα της χώρας. Δεν στοχεύει να αντικαταστήσει ψηφιακά πορτοφόλια όπως το Alipay ή το WeChat Pay, αλλά θα συνεργαστεί πιθανώς μαζί τους, όπως και με άλλες τράπεζες.

Συγκριτικά, το Bitcoin είναι αποκεντρωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ανήκει ούτε ελέγχεται από μία οντότητα και δεν διανέμεται από κεντρική τράπεζα. Το ψηφιακό γουάν της Κίνας λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια και υπήρξαν μόνο μερικές μικρές δοκιμές σε ολόκληρη τη χώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr