NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα όρια της ταχύτητας του ήχου

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα όρια της ταχύτητας του ήχου
12_10_2020 | 13:42 12_10_2020 | 13:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Το καθολικό όριο ταχύτητας οποιουδήποτε είδους κύματος είναι γνωστό από τότε που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ανέπτυξε τη θεωρία της σχετικότητας το 1905. Αλλά η μέγιστη ταχύτητα του ήχου που κινείται μέσω ενός στερεού ή ενός υγρού ανακαλύπτεται τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή είναι περίπου 36 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, τουλάχιστον 8.000 φορές μικρότερη από την ταχύτητα του φωτός.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances, προήλθε από μια συνεργασία μεταξύ του Queen Mary University of London, του Πανεπιστημίου του Cambridge και του Ινστιτούτου Φυσικής στη Μόσχα της Ρωσίας. Η μελέτη των ηχητικών κυμάτων αναμένεται πως θα έχει σημαντικές επιστημονικές εφαρμογές.

Ο Chris Pickard, καθηγητής Επιστήμης Υλικών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι σεισμολόγοι χρησιμοποιούν ηχητικά κύματα που ξεκινούν από σεισμούς βαθιά στο εσωτερικό της Γης για να κατανοήσουν τη φύση των σεισμικών γεγονότων και τις ιδιότητες της σύνθεσης της Γης».

Ο Kostya Trachenko, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να έχουν περαιτέρω επιστημονικές εφαρμογές, βοηθώντας μας να βρούμε και να κατανοήσουμε τα όρια των διαφορετικών ιδιοτήτων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr