NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο αυτοματισμός και το AI «απειλούν» τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο

Ο αυτοματισμός και το AI «απειλούν» τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο
12_10_2020 | 17:02 12_10_2020 | 17:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (AI), των big data και των ρομπότ, πολλές θέσεις εργασίας αναμένεται να καταστούν άνευ αντικειμένου. Και φαίνεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση σε αυτό, σύμφωνα με έκθεση του κορεατικού Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας.

Το Υπουργείο παρήγγειλε την έκθεση από το Πανεπιστήμιο Yonsei και την έλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτή «μέτρησε» 12.000 δημόσιους υπαλλήλους σε 18 κεντρικά κυβερνητικά γραφεία τον περασμένο Σεπτέμβριο και προέβλεψε ότι θα μπορούσε να αντικατασταθεί έως και το 25 τοις εκατό αυτών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τον μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων που αναμένεται να αντικατασταθούν από την τεχνολογία. Ακολουθούν το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Οικονομίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε υψηλό ποσοστό εργαζομένων που κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από την τεχνολογία, την οποία το υπουργείο απέδωσε στον μεγάλο αριθμό καθηκόντων που περιλαμβάνουν διερμηνεία και μετάφραση.

Όσον αφορά στις θέσεις εργασίας, τα καθήκοντα διαχείρισης καταγγελιών έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να καταστούν άνευ αντικειμένου στα κεντρικά γραφεία των υπουργείων - 539 θέσεις συνολικά. Περαιτέρω 507 λογιστικές, 444 εργασίες διοικητικής λειτουργίας και 405 θέσεις διαχείρισης λογισμικού θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από AI.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Yonsei δήλωσε ότι τα επαναλαμβανόμενα διοικητικά και διαχειριστικά καθήκοντα που απαιτούν λίγη δημιουργικότητα διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο

Θέσεις που θα επηρεαστούν λιγότερο από την τεχνολογία είναι εκείνες που αναφέρονται στην έκθεση ως «αξιωματούχοι με ειδική εμπειρία», οι οποίοι είναι τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι με ειδικά καθήκοντα και προσωρινοί δημόσιοι υπάλληλοι με συγκεκριμένες ειδικότητες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr