NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Νέα εποχή για την γαλλο-ελληνική συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας

Νέα εποχή για την γαλλο-ελληνική συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας
12_10_2020 | 22:03 12_10_2020 | 22:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Καινοτομία & έρευνα

​Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνει την τελετή για την έναρξη μιας νέας εποχής για την γαλλο-ελληνική συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας.

Η ψηφιακή εκδήλωση φιλοδοξεί να συνδέσει το γαλλικό και ελληνικό οικοσύστημα των startup, εστιάζοντας τους βιομηχανικούς τομείς του τουρισμού, των επιστημών υγείας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Patrick Maisonnave, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group COO & International Activities, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ελλάδα, ο κ. Χρήστος Δήμας, θα χαιρετίσουν το ψηφιακό συνέδριο.

Τα πάνελ συζήτησης θα ασχοληθεί με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σε μια μετα-Covid19 εποχή και την περιβαλλοντική καινοτομία. Οι συνομιλίες μεταξύ ιδρυμάτων, ώριμων καινοτόμων εταιρειών και νεοσύστατων επιχειρήσεων θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια δυναμική στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος «τους τελευταίους μήνες, η Γαλλία και η Ελλάδα ενίσχυσαν ιδιαίτερα τις στρατηγικές τους σχέσεις, αποδεικνύοντας τους μοναδικούς δεσμούς που τις ενώνουν. Η φιλοδοξία μιας καινοτόμου οικονομίας που αποδεικνύει την τεχνολογική και ψηφιακή προσαρμοστικότητα είναι ακριβώς ένα από αυτά τα κοινά οράματα που προωθούν τόσο η Γαλλία όσο και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Συνδέοντας την με πολιτικές έρευνας και κατάρτισης, η καινοτομία συμβάλλει σημαντικά στον οικονομικό δυναμισμό και στην κοινωνική και βιώσιμη πρόοδο των κοινωνιών μας. Επίσης, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις βρίσκονται περισσότερο από ποτέ στο επίκεντρο των πολιτικών και οικονομικών ειδήσεων σε αυτές τις δύο χώρες, χάρη στις πολλαπλές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε αυτόν τον τομέα, όπως η γέννηση της French Tech στη Γαλλία και πρόσφατα αυτή της Elevate Greece στην ελληνική επικράτεια.

Καρποί της τεχνογνωσίας τους, η Γαλλία και η Ελλάδα αφθονούν σε πόρους, ταλέντα και καινοτόμες ιδέες που ζητούν μόνο να έρθουν στη ζωή και να συμπληρώσουν το ένα το άλλο, να εξαχθούν και να εργαστούν με τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν παρακάτω. Για το σκοπό αυτό, η οικονομική υπηρεσία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Μηχανισμό αναφοράς Αθηναίων The Egg, με την υποστήριξη της Eurobank, για να ξεκινήσει μια νέα εποχή γύρω από τη γαλλο-ελληνική συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας.

Πρόκειται για μια ευκαιρία ανάκλησης των κοινών οραμάτων και των ισχυρών δεσμών που μοιράζονται η Γαλλία και η Ελλάδα όσον αφορά στις πολιτικές που σχετίζονται με την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τη θέση των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσουν θεματικές ομάδες συζήτησης, οι οποίες θα προταθούν από Γάλλους και Έλληνες εμπειρογνώμονες σχετικά με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το οικοσύστημα μετά τον Covid καθώς και την πράσινη καινοτομία».

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί αύριο Τρίτη 13.10.20, στις 10:00:

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr