NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Facebook απαγορεύει δημοσιεύσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα

Το Facebook απαγορεύει δημοσιεύσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα

​Το Facebook ανακοίνωσε ότι ενημερώνει την πολιτική του γύρω από τη ρητορική μίσους, απαγορεύοντας δημοσιεύσεις και περιεχόμενο που αρνούνται ή παραμορφώνουν τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος.

Αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να αφαιρέσει αντισημιτικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα της. Το κοινωνικό δίκτυο είχε απαγορεύσει πρόσφατα δημοσιεύσεις που απεικόνιζαν τους Εβραίους να διευθύνουν τον κόσμο ή μεγάλες οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Facebook, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σχεδόν το 25% των ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 18 και 39 ετών πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα ήταν μύθος ή υπερβολικό, ή απλώς δεν είναι σίγουροι ότι είναι αλήθεια. Αργότερα φέτος, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει επίσης να κατευθύνει χρήστες που αναζητούν όρους που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα σε πόρους με αξιόπιστες πληροφορίες.

Αυτά τα μέτρα είναι τα νεότερα σε μια σειρά προσπαθειών για τον περιορισμό των θεωριών συνωμοσίας στην πλατφόρμα. Πρόσφατα, το κοινωνικό δίκτυο απαγόρευσε όλες τις σελίδες και τις ομάδες που σχετίζονται με το QAnon, ένα κίνημα γνωστό για τη διάδοση σχετικών θεωριών και υποκίνηση βίας εναντίον άλλων ανθρώπων.

Η εταιρεία λέει ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή αυτών των πολιτικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr