NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Σε κίνδυνο 46 εκατ. θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από τις αερομεταφορές

Σε κίνδυνο 46 εκατ. θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από τις αερομεταφορές

​Η σοβαρή κάμψη στα ταξίδια, ακολουθούμενη από μια αργή ανάκαμψη, θα οδηγήσει σε απώλεια έως και 46 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας που συνήθως υποστηρίζονται από την αεροπορία σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Air Transport Action Group (ATAG).

Υπό κανονικές συνθήκες, η αεροπορία και ο τουρισμός υποστηρίζει 87,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Πάνω από 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ανήκουν στον ίδιο τον τομέα και απασχολούνται σε αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, κατασκευαστές και διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας. Η σχεδόν πλήρης ακινητοποίηση του συστήματος για αρκετούς μήνες, καθώς και η φύση διακοπής / έναρξης του ανοίγματος, σημαίνει ότι τα αεροπορικά ταξίδια δεν θα επανέλθουν στα επίπεδα προ Covid έως το 2024.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ATAG, Michael Gill, δήλωσε: «Με την πρόβλεψη ότι θα δούμε λιγότερη από τη μισή κυκλοφορία επιβατών φέτος από ό, τι το 2019, γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας στις αεροπορικές μεταφορές και η ευρύτερη οικονομία που βασίζεται σε αυτές. Ορισμένες εταιρείες λαμβάνουν ήδη δύσκολες αποφάσεις, με πολλούς συναδέλφους να επηρεάζονται από την ύφεση.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι έως και 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην αεροπορία ενδέχεται να χαθούν μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, μείωση 43% από τα επίπεδα πριν από το Covid. Όταν επεκτείνετε αυτές τις επιπτώσεις σε όλες τις θέσεις εργασίας που συνήθως υποστηρίζει η αεροπορία, κινδυνεύουν 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας».

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν τον τομέα να επανέλθει στα πόδια του, ώστε να μπορέσουμε να επαναφέρουμε αυτές τις θέσεις εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα. Και αυτό πρέπει να ξεπεράσει τα σχέδια στήριξης της απασχόλησης. Οι επιβάτες και οι επιχειρήσεις χρειάζονται βεβαιότητα σχετικά με τα ταξίδια - για να μην υπόκεινται σε τυχαίες καραντίνες και συνεχώς μεταβαλλόμενες λίστες αποδεκτών και μη αποδεκτών προορισμών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr