NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Ikea προχωρά σε επαναγορά μεταχειρισμένων επίπλων - Τι προσφέρει

Η Ikea προχωρά σε επαναγορά μεταχειρισμένων επίπλων - Τι προσφέρει
15_10_2020 | 15:14 15_10_2020 | 15:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

​Η Ikea ανακοίνωσε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα επαναγοράς επίπλων Ikea, στόχος του οποίου είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες της εταιρείας να λάβουν θέση ενάντια στην υπερβολική κατανάλωση.

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Buy Back», θα ξεκινήσει στη Βρετανία στις 24 Νοεμβρίου, λίγο πριν από τη Black Friday και θα επεκταθεί επίσης σε 26 άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ρωσία.

Παρόλο που η Ikea διαθέτει διάφορα προγράμματα επαναγοράς σε καταστήματα, σε πολλές χώρες, δήλωσε ότι η διαδικασία του Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη φορά που 27 χώρες θα συμμετέχουν παράλληλα σε μια δράση αυτού του τύπου.

«Καθιστώντας τη βιώσιμη ζωή πιο απλή και προσβάσιμη, η Ikea ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν την υπερβολική κατανάλωση αυτή τη Black Friday και τα επόμενα χρόνια».

Απούσα από τη λίστα των συμμετεχουσών χωρών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι απόφαση της χώρας και η Ikea Retail U.S. δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εξαγοράς», δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι πελάτες που θα επιστρέφουν έπιπλα θα λαμβάνουν μια κάρτα επιστροφής χρημάτων της Ikea, χωρίς ημερομηνία λήξης. Η κατάσταση του αντικειμένου θα καθορίζει και την αξία του.

Τα έπιπλα της Ikea σε «νέα» κατάσταση, χωρίς γρατσουνιές, θα μπορούσαν να λάβουν το 50 τοις εκατό της αρχικής τιμής, ανέφερε η ανακοίνωση. Τα έπιπλα σε «πολύ καλή» κατάσταση με μικρές γρατσουνιές ενδέχεται να λάβουν το 40 τοις εκατό της αρχικής τιμής και τα «αρκετά χρησιμοποιημένα» είδη, με αρκετές γρατσουνιές, θα μπορούσαν να λάβουν το 30 τοις εκατό της αρχικής τιμής. Τα αντικείμενα θα μεταπωληθούν ως μεταχειρισμένα στην ενότητα "As-Is" των καταστημάτων.

Κάθε αντικείμενο που δεν μπορεί να μεταπωληθεί θα ανακυκλωθεί ή θα δωρηθεί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr