NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ιαπωνία θα απελευθερώσει πάνω από 1 εκατ. τόνους ραδιενεργού νερού στη θάλασσα

Η Ιαπωνία θα απελευθερώσει πάνω από 1 εκατ. τόνους ραδιενεργού νερού στη θάλασσα
Φωτογραφία: IAEA Imagebank
17_10_2020 | 18:22 17_10_2020 | 18:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να απελευθερώσει στη θάλασσα περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους ραδιενεργού νερού από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi, προκαλώντας αντιδράσεις από τους ντόπιους ψαράδες που λένε ότι η κίνηση θα καταστρέψει τη βιομηχανία τους.

Όπως αναφέρεται, οι εργασίες για την απελευθέρωση του νερού, το οποίο αποθηκεύεται σε περισσότερες από 1.000 δεξαμενές, θα ξεκινήσει το νωρίτερο μέσα στο 2022 και θα χρειαστούν δεκαετίες για να ολοκληρωθεί.

Μια επίσημη απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, βάζοντας τέλος σε χρόνια συζητήσεων σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με το νερό, με άλλες επιλογές να περιλαμβάνουν την εξάτμιση και την κατασκευή περισσότερων δεξαμενών αποθήκευσης σε άλλους χώρους.

Ωστόσο, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι προτιμά την απελευθέρωση στον κοντινό Ειρηνικό, παρά την αντίθεση των ψαράδων που λένε ότι θα αυτό αναιρέσει χρόνια δουλειάς για την ανοικοδόμηση της φήμης της βιομηχανίας τους, καθώς το εργοστάσιο καταστράφηκε από ένα τεράστιο τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προωθήσει την παραγωγή της Φουκουσίμα και θα αντιμετωπίσει ανησυχίες μεταξύ των ψαράδων ότι οι καταναλωτές θα αποφεύγουν τα προϊόντα τους μόλις απελευθερωθεί το νερό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr