NEWSFLASH...
The Unkeeper
ανάγνωση

The Unkeeper: Η ΕΡΤ επιτέλους προς το καλύτερο!

The Unkeeper: Η ΕΡΤ επιτέλους προς το καλύτερο!

Bingo η ΕΡΤ με τα σήριαλ και τις εκπομπές που αρέσουν στους τηλεθεατές και κυρίως είναι πολύ καλές δουλειές (σενάριο – σκηνοθεσία - παραγωγή και με καλό casting). Είναι βέβαιο ότι θα πάνε ακόμη καλύτερα και θα δεις τους ιδιωτικούς σταθμούς να αντιδρούν.

Και τα τρία σήριαλ για τα οποία μιλάμε (Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Η τούρτα της μαμάς, Τα καλύτερα μας χρόνια) παίρνουν κοινό από τα ιδιωτικά κανάλια και κυρίως διαφήμιση μιας και προβάλλονται στην prime time ζώνη. Η ζώνη αυτή στην οποία όλη η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι και κυρίως το δυναμικό κοινό, 18-45 χρονών, στο οποίο ποντάρουν και οι ιδιωτικοί σταθμοί ανεβάζοντας τις τιμές στα διαφημιστικά σποτ.

Αν και η ΕΡΤ έχει πολύ χαμηλές τιμές στα κόστη της προβολής, είναι δεδομένο ότι η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα αντιδράσει. Αλλά πως; Πιέζοντας την Κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο η ΕΡΤ για την προβολή πληρωμένων – εμπορικών διαφημίσεων. Ένα πάγιο άλλωστε αίτημα τους, καθώς η ΕΡΤ χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες μέσω της μηνιαίας συνδρομής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ιδιωτική τηλεόραση (αναφερόμαστε πάντα στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια) λόγω της πανδημίας έχει ήδη ωφεληθεί από την κυβέρνηση μέσω κατάργηση φόρων και αναβολών πληρωμών. Η πίεση που δέχονται στα έσοδα είναι αδυσώπητη, καθώς η αγορά της διαφήμισης δεν είναι αρκετή για να τους υποστηρίξει οικονομικά.

Και αν η διαφημιστική δαπάνη στο σύνολό της, σύμφωνα με εκτιμήσεις κινήθηκε λίγο πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ το πρώτο ενιάμηνο του 2020 - πολύ κάτω από την από την αντίστοιχη περσινή περίοδο του 2019 - φανταστείτε τι συμφορά έρχεται. Εδώ, προφανώς δεν υπολογίζεται η digital διαφημιστική δαπάνη, που όλο το χρήμα το μαζεύει η google, το Facebook & Instagram, που σημαίνει ότι τα έσοδα για το κράτος μηδενικά.

Η επιτυχία των σήριαλ στα οποία αναφερθήκαμε οφείλεται από τη μια μεριά στο ότι έχουν έμπειρους συντελεστές και ηθοποιούς «ψημένους» στην ιδιωτική τηλεόραση και από την άλλη το τηλεοπτικό κοινό έχει κουραστεί από τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία βρίθουν από τα reality.

Και η ΕΡΤ συνεχίζει με εκπομπές παλιές και νέες όπως "Πλάνα με ουρά" και "One Way Ticket" που ξεχωρίζουν και δίνουν στην ΕΡΤ το ρόλο της πλουραλιστικής ενημέρωσης. Να σημειώσουμε ότι τα εύσημα δίνονται στο δίδυμο Ζούλα – Γαρμπίτσο. Δεν τους το είχαμε.

Στην ενημέρωση επίσης σε όλο το φάσμα των ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων σημειώνεται πρόοδος χωρίς ακρότητες και εμπάθειες. βλέπε περιπτώσεις Ακριβοπούλου. Και βέβαια οι αλλαγές συνεχίζονται, ο Δημήτρης Απόκης - Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της Υποδιεύθυνσης Ειδήσεων, ο Χρήστος Κιούπης - Προϊστάμενος στην Παραγωγή Δελτίων Ειδήσεων και ο Φάνης Παπαθανασίου - Προϊστάμενος της Δημοσιογραφικής Έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ειδήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr