NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

5G: Οι Ελλάδα στις χώρες που ζητούν σχέδιο για την αντιμετώπιση των fake news

5G: Οι Ελλάδα στις χώρες που ζητούν σχέδιο για την αντιμετώπιση των fake news

​Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλήξει σε μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σχετικά με την τεχνολογία 5G, αλλιώς θα τεθούν σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη και οι ψηφιακοί στόχοι της, δήλωσε μια ομάδα 15 χωρών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας ότι ο κορονοϊός μπορεί να συνδέεται με τη συγκεκριμένη ασύρματη τεχνολογία οδήγησαν στην πυρπόληση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και σε επιθέσεις σε εργάτες συντήρησης κατά τους τελευταίους μήνες.

Η ΕΕ των 27 κρατών βλέπει το 5G ως άξονα για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και την τεχνολογική αυτονομία, καθώς αυτό υπόσχεται πως θα έχει πολλές χρήσεις, από τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα έως την απομακρυσμένη χειρουργική και τις αυτοματοποιημένες κατασκευές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι 15 χώρες ανέφεραν τις ανησυχίες και τις προτάσεις σε μία κοινή επιστολή προς την επίτροπο για την ψηφιακή εποχή, Margrethe Vestager, τον επίτροπο εσωτερικής αγοράς, Thierry Breton, και την επίτροπο αξιών, Vera Jourova.

«Είναι σαφές ότι είμαστε μάρτυρες μιας αυξανόμενης δραστηριότητας του κινήματος κατά του 5G σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσαν, ζητώντας από την ΕΕ να «ακολουθήσει μια ενεργή, μακροπρόθεσμη και συστημική προσέγγιση» για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με το 5G και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF).

«Εμείς, ως κράτη - μέλη, είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία σε όλη την ΕΕ με την εθνική μας εμπειρογνωμοσύνη και τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παραπληροφόρησης γύρω από τα 5G και EMF», ανέφερε η επιστολή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr