NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στο cloud computing από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στο cloud computing από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να δαπανήσει έως και 10 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα επτά χρόνια για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός τοπικού οικοσυστήματος γύρω από το cloud computing που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ξένες εταιρείες όπως η Amazon, η Google και η Alibaba.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, είκοσι πέντε χώρες της ΕΕ υπέγραψαν κοινή δήλωση την Πέμπτη, δεσμεύοντας δημόσια χρήματα με στόχο να ενισχύσουν τον τομέα του cloud και να ιδρύσουν την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Βιομηχανικά Δεδομένα και το Cloud», μια εταιρική σχέση που θα διευκολύνει έργα αυτού του τύπου.

Η συμμαχία - της οποίας η χρηματοδότηση πρόκειται να αντληθεί και από υφιστάμενα προγράμματα της ΕΕ - θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους. Η Κύπρος και η Δανία, όπως γίνεται γνωστό, είναι οι μόνες χώρες - μέλη της ΕΕ που δεν υπέγραψαν τη δήλωση για «τεχνικούς λόγους».

Η δήλωση «αποτελεί θεμέλιο λίθο για την καθιέρωση της ευρωπαϊκής τεχνολογίας cloud, η οποία θα έχει πολύ υψηλή απόδοση», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, μετά από μια συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Η συμμαχία αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στοχεύει στη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς για βιομηχανικά δεδομένα. Ο Επίτροπος Breton έχει πιέσει για να καταστήσει την ΕΕ παγκόσμιο κόμβο δεδομένων και να αναπτύξει δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων που θα δώσουν στην Ευρώπη ένα πλεονέκτημα έναντι των ξένων αντιπάλων, που επί του παρόντος κυριαρχούν στην επιχείρηση cloud.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr