NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέος επικεφαλής της ομάδας της ΕΚΤ για την Ελλάδα ο Martin Bijsterbosch

Νέος επικεφαλής της ομάδας της ΕΚΤ για την Ελλάδα ο Martin Bijsterbosch
19_10_2020 | 17:09 19_10_2020 | 17:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ότι ο Martin Bijsterbosch ανέλαβε νέος επικεφαλής της ομάδας για την Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον Francesco Drudi, ο οποίος ηγείται της αποστολής από τον Μάρτιο του 2016.

«Ο Francesco Drudi ηγήθηκε ακούραστα της αποστολής της ΕΚΤ για την Ελλάδα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια», δήλωσε ο Fabio Panetta, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο διάδοχός του, Martin Bijsterbosch, ένας έμπειρος οικονομολόγος της ΕΚΤ με μεγάλη εμπειρία στη μελέτη και ανάλυση χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στο γειτονικό πρόγραμμα της Κύπρου, θα συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα».

Ο Martin Bijsterbosch είναι στην ΕΚΤ από το 2001. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών, την Αντιπροσωπεία της ΕΚΤ στην Ουάσινγκτον και τη Γενική Διεύθυνση Μακροπροληπτικής Πολιτικής και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πιο πρόσφατα, ως Ανώτερος Επικεφαλής Ομάδας εργάστηκε πάνω σε θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και μακροπροληπτικής πολιτικής για τον τραπεζικό τομέα χωρών της ευρωζώνης. Ο Bijsterbosch έχει εκτενή πείρα στην παρακολούθηση και μελέτη χωρών και σε αποστολές σε χώρες οι οικονομίες των οποίων βρέθηκαν σε κρίση, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Ελλάδας, της Λετονίας και της Πορτογαλίας.

Εργάστηκε επίσης στην Κεντρική Τράπεζα του Καναδά και την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας όπου και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του. Είναι κάτοχος Μάστερ Οικονομικών και σπούδασε στα πανεπιστήμια του Γκρόνινγκεν και της Σιένας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr