NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Αερομεταφορές: «Επείγουσα έκκληση» για να αποτραπεί η κατάρρευση της αγοράς

Αερομεταφορές: «Επείγουσα έκκληση» για να αποτραπεί η κατάρρευση της αγοράς

​Το Airport Council International (ACI) World και η International Air Transport Association (IATA) επανέλαβαν την «επείγουσα έκκληση» τους προς τις κυβερνήσεις για τα τεστ COVID-19, ως έναν τρόπο για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορα και να αποκατασταθεί η παγκόσμια συνδεσιμότητα και η κατάρρευση της αγοράς.

Τα μέτρα, όπως αναφέρεται, «θα προστατεύσουν τις χώρες από την εισαγωγή κρουσμάτων COVID-19, θα αποτρέψουν μια κρίση της εργασίας στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού και θα διασφαλίσουν ότι η κρίσιμη αεροπορική δομή θα παραμείνει βιώσιμη και ικανή να στηρίξει τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στα οποία βασίζεται ο κόσμος».

Το Air Transport Action Group (ATAG) εκτιμά ότι κινδυνεύουν 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας λόγω της απώλειας συνδεσιμότητας που προκλήθηκε από τον COVID-19. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών (41,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας) ανήκουν στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, ο οποίος βασίζεται στην αεροπορία. Οι υπόλοιπες (4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας) σχετίζονται άμεσα με την αεροπορία.

Η ACI εκτιμά ότι η αεροπορική βιομηχανία θα υποστεί μείωση των εσόδων κατά 60%, φθάνοντας σε μια άνευ προηγουμένου απώλεια 104,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η IATA εκτιμά ότι τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 50% (419 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 838 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019).

«Το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων χωρίς καραντίνα με τη χρήση μιας συντονισμένης προσέγγισης για τις δοκιμές θα ενίσχυε ολόκληρη την οικονομία και θα αποτελούσε τη σωτηρία των εσόδων για αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια. Η ACI και η IATA κάλεσαν την Ειδική Ομάδα για την Ανάκαμψη της Αεροπορίας (CART) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) να παράσχει μια διεθνώς συμφωνημένη και αναγνωρισμένη προσέγγιση που μπορεί να υιοθετηθεί σε εθνικό επίπεδο» τονίζεται χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr