NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το σχέδιο για «τεχνολογία χωρίς εμπόδια​» στα καταστήματα της Κωτσόβολος

Το σχέδιο για «τεχνολογία χωρίς εμπόδια​» στα καταστήματα της Κωτσόβολος
Φωτογραφία: Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και CEO της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe

Στο 90% του προγράμματος αναβάθμισης των φυσικών καταστημάτων της, ώστε να προσφερθεί «ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα», στοχεύει να έχει φτάσει η Κωτσόβολος μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και CEO της Κωτσόβολος - Dixons South East Europe.​

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν στα μεγάλα καταστήματα της αλυσίδας, εκεί όπου είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν και έχουν και το μεγαλύτερο «impact» (όπως στου αεροδρομίου, της Πυλαίας και του Mall), λόγω του μεγέθους και της διαρρύθμισης που ήδη υπάρχει. Τα πράγματα γίνονται «πιο δύσκολα» στα πολυεπίπεδα καταστήματα, ειδικά σε κεντρικές πόλεις, «όπου οι παρεμβάσεις είναι πιο δομικές» (όπως εκείνες που αφορούν στις αλλαγές των φρεατίων στα ασανσέρ ώστε να χωρούν τα αναπηρικά αμαξίδια κτλ).

Ερωτηθείς σχετικά με το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος, ο κ. Βασιλάκος σημείωσε πως «τα νούμερα είναι αρκετά μεγάλα, είναι τριψήφια, είναι επενδύσεις που αφορούν τα καταστήματα συνολικά». Το μεγάλο κομμάτι των αλλαγών αναμένεται πως θα γίνει «σύντομα» και «δεν θα έχει κόστος». «Φτάνοντας προς το τέλος, θα έχει τεράστιο κόστος» και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί «να σημαίνει ακόμη και την αλλαγή του καταστήματος». Τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το κατάστημα του Παγκρατίου και εκείνο της Ξάνθης.

Ο κ. Βασιλάκος ανέφερε πως 10 καταστήματα της αλυσίδας είναι έτοιμα προς πιστοποίηση, σε σχέση με την προσβασιμότητα τους, σε άλλα 25 - 30 έχουν υπάρξει παρεμβάσεις με απλές αλλαγές προσβασιμότητας (όπως για την φορά στις πόρτες των καταστημάτων, για το μέγεθος των διαδρόμων κτλ) αλλά απαιτούνται δομικές παρεμβάσεις για να πάρουν τη σχετική πιστοποίηση (με ράμπες στις εισόδους τους) οι οποίες αναμένεται πως θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ υπάρχουν και κάποια που «θα μας ταλαιπωρήσουν αρκετά» και θα χρειαστούν τουλάχιστον έναν χρόνο.

Ο επικεφαλής της Κωτσόβολος υπογράμμισε πως στόχος είναι όλα τα μελλοντικά καταστήματα να είναι φιλικά προς τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, τονίζοντας πως «αυτό που με στενοχωρεί είναι πως, σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιλογές που κάναμε θεωρώντας ότι έχουμε καλύψει απόλυτα αυτά τα θέματα, ήταν κατώτερες των περιστάσεων. Και βλέπω τώρα, που προσπαθούμε να πιστοποιήσουμε στο 100% και μπορούμε να φτάσουμε κοντά στο 80-90%, ότι αν είχαμε βάλει αυτές τις προδιαγραφές νωρίτερα στο μυαλό μας πιθανότατα να είχαμε επιλέξει και πολύ καλύτερα καταστήματα. Θα θέλαμε όλα μας τα καταστήματα να είναι ΑΜΕΑ-friendly και πιστοποιημένα».

Σημειώνεται πως, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ, η Κωτσόβολος προχωρά σε σειρά μετατροπών και επεμβάσεων στα καταστήματά της με σκοπό να παρέχει «ένα πολύ υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας». Οι έλεγχοι και οι επεμβάσεις αναφέρεται πως θα είναι μία συνεχής διαδικασία, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των καταστημάτων του δικτύου. Η μεγιστοποίηση της πρόσβασης αφορά τόσο τον φυσικό όσο και τον ψηφιακό κόσμο της Κωτσόβολος.

Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» αφορά στην αναβάθμιση των φυσικών καταστημάτων της εταιρείας «για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα», στην καλύτερη δυνατή πλοήγηση στα ψηφιακά μέσα της εταιρίας με ειδικό μενού προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρίες, στην εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρίας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, στην ανάδειξη τεχνολογιών «που διευκολύνουν τη ζωή, την εργασία ή την ψυχαγωγία τους» και στη διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άνθρωποι με αναπηρία στο σπίτι τους ή στις δραστηριότητές τους με σκοπό την απόκτηση γνώσης και εύρεση λύσεων για τις ανάγκες τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr