NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Bot τεχνητής νοημοσύνης «παράγει» ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες χιλιάδων γυναικών

Bot τεχνητής νοημοσύνης «παράγει» ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες χιλιάδων γυναικών

​Σύμφωνα με νέα έκθεση, ψεύτικες γυμνές εικόνες περισσότερων από 100.000 γυναικών έχουν δημιουργηθεί και κοινοποιούνται στο διαδίκτυο, βάσει φωτογραφιών που εντοπίζονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα ρούχα, όπως αναφέρει το BBC, αφαιρούνται ψηφιακά από τις φωτογραφίες των γυναικών κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) και διαδίδονται στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Μερικοί από αυτούς που μπαίνουν στο στόχαστρο «φαίνεται να είναι ανήλικοι», ανέφερε η έκθεση της εταιρείας πληροφοριών Sensity. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται αποτελεί ένα «deepfake bot».

Τα deepfakes δημιουργούνται από υπολογιστή και συχνά αποτελούν ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Μία από τις χρήσεις της τεχνολογίας ήταν για να δημιουργηθούν πλαστά πορνογραφικά βίντεο διασημοτήτων.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Sensity, Giorgio Patrini, δήλωσε ότι η μετάβαση στη χρήση του σχετικού λογισμικού για τη δημιουργία φωτογραφιών ιδιωτών είναι σχετικά νέα. «Η ύπαρξη λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης με δημόσιες φωτογραφίες αρκεί για να γίνει ο καθένας στόχος», προειδοποίησε.

Το bot «ζει» μέσα σε ένα ιδιωτικό κανάλι μηνυμάτων του Telegram. Οι χρήστες μπορούν να στείλουν στο bot φωτογραφίες γυναικών και αυτό αφαιρεί ψηφιακά τα ρούχα σε λίγα λεπτά, χωρίς κόστος. Μια παρόμοια εφαρμογή έκλεισε πέρυσι, αλλά πιστεύεται ότι υπάρχουν και άλλες εκδόσεις του λογισμικού σε κυκλοφορία.

Η Sensity ανέφερε ότι από τον Ιούλιο του 2019 έως το 2020, περίπου 104.852 γυναίκες έχουν στοχευτεί με ψεύτικες γυμνές εικόνες.

Η έρευνά διαπίστωσε ότι σε ορισμένες εικόνες εμφανίστηκαν ανήλικοι, «υποδηλώνοντας ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το bot για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν παιδοφιλικό περιεχόμενο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr