NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το πλοίο υγρού υδρογόνου - Στο έργο και ο Δημόκριτος

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το πλοίο υγρού υδρογόνου - Στο έργο και ο Δημόκριτος

​Η νορβηγική Wilhelmsen ανακοίνωσε ότι το HyShip θα λάβει 8 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ.

Το έργο HyShip περιλαμβάνει 14 Ευρωπαίους εταίρους που συνεργάζονται για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός νέου σκάφους το οποίο θα λειτουργεί με υγρό υδρογόνο (LH2), καθώς και για τη δημιουργία μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού και πλατφόρμας αποθηκών.

Το πλοίο, που θα φέρει την ονομασία Topeka, θα κατασκευαστεί για μηδενικές εκπομπές μέσω ενός συνδυασμού χωρητικότητας 1.000 kWh μπαταρίας και κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από το 2024 και θα λειτουργεί από την Wilhelmsen.

«Το υδρογόνο ως καύσιμο δίνει ευκαιρίες για χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές. Το Topeka θα είναι το πρώτο μας βήμα. Θα δημιουργήσουμε μια πλήρη υποδομή LH2 και ένα εμπορικό οικοσύστημα, ενώ ταυτόχρονα θα "αφαιρούμε" ετησίως περίπου 25.000 φορτηγά από τους δρόμους» δήλωσε ο Per Brinchmann, αντιπρόεδρος ειδικών έργων της Wilhelmsen.

Οι συνεργάτες της κοινοπραξίας HySHIP, μαζί με τον ηγέτη του έργου Wilhelmsen, είναι οι Kongsberg Maritime, LMG Marin, Equinor, Norled, PersEE, Diana Shipping, Stolt-Nielsen Inland Tanker Service, Air Liquide, NCE Maritime CleanTech, DNV GL, ETH Zürich, Strathclyde University και ο Δημόκριτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr