NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Κυρώσεις σε Boeing, Lockheed Martin και Raytheon για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν

Κίνα: Κυρώσεις σε Boeing, Lockheed Martin και Raytheon για τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν

​Η Κίνα θα επιβάλει κυρώσεις στην Boeing, την Lockheed Martin και την Raytheon Technologies, μετά την αμερικανική έγκριση για πωλήσεις όπλων αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, οι κυρώσεις θα επιβληθούν «για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Zhao Lijian. Η «Boeing Defense» θα είναι μεταξύ εκείνων που θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν. Η εξέλιξη έρχεται δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της πώλησης 66 νέων F-16 Block 70 από την Lockheed στην Ταϊβάν, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων συνεχίζουν να αυξάνονται πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Zhao καταδίκασε την πώληση των Lockheed F-16 Block 70, λέγοντας ότι παραβιάζει τις αρχές της Κίνας, παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και θα έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το προεδρικό γραφείο της Ταϊβάν ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την πώληση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr