NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Νορβηγία ετοιμάζει φεριμπότ που θα καλούν οι επιβάτες με το πάτημα ενός κουμπιού

Η Νορβηγία ετοιμάζει φεριμπότ που θα καλούν οι επιβάτες με το πάτημα ενός κουμπιού

​Τα πρώτα αυτοοδηγούμενα φεριμπότ ετοιμάζει η Νορβηγία, με πλοία μηδενικών εκπομπών που θα λειτουργούν σαν ανελκυστήρας, όπως δήλωσε ο Erik Dyrkoren, Διευθύνων Σύμβουλος της Zeabuz - της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπτυξη τους.

Οι επιβάτες και στις δύο πλευρές ενός καναλιού θα πατούν ένα κουμπί για να καλέσουν το φεριμπότ και, στη συνέχεια, να κάνουν τη διαδρομή 60 δευτερολέπτων κατά μήκος ενός καναλιού, ένα ταξίδι που διαφορετικά θα διαρκούσε 15 λεπτά.

Οι κάμερες και οι αισθητήρες θα ανιχνεύουν το νερό για πιθανά εμπόδια και ένα σύστημα πλοήγησης όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε υποβρύχια και αεροπλάνα θα βοηθούν τα σκάφη να βρουν το δρόμο τους.

Ο Dyrkoren είπε στο CNN ότι οραματίζεται μια δωρεάν και δημόσια υπηρεσία. Η Zeabus εργάζεται για την ανάπτυξη των αυτοκινούμενων φέριμποτ στο Τρόντχαιμ, που βρίσκεται στην κεντρική Νορβηγία.

Εταιρείες στη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ολλανδία δοκιμάζουν επίσης αυτοοδηγούμενα πλοία, αλλά η Νορβηγία υπήρξε ήδη πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, έχοντας διαθέσει το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο στον κόσμο για επιβάτες και αυτοκίνητα το 2015.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr