NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Συνεργασία ΕΣΗΜΕΤ με το Δήμο Νέας Σμύρνης για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς

Συνεργασία ΕΣΗΜΕΤ με το Δήμο Νέας Σμύρνης για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Δήμο Νέας Σμύρνης υπέγραψε στις 22 Οκτωβρίου 2020 η ΕΝΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΥΧΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΕΣΗΜΕΤ) που αποτελεί την ένωση παραγωγών αυθεντικών προϊόντων επώνυμης μάρκας για την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων τους από την παραποίηση / αντιγραφή, το παράνομο εμπόριο και την ανάπτυξη της εμπορικής τους επωνυμίας, με σκοπό την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η ΕΣΗΜΕΤ συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς της Νέας Σμύρνης, την ανάπτυξη της υγιούς αγοράς καθώς και την ανάδειξη της σημασίας που έχει η καταπολέμηση του παραεμπορίου για την οικονομία και την αγορά.

Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν οι υποδομές της ΕΣΗΜΕΤ στη συνδιοργάνωση τακτικών ημερίδων και σεμιναρίων με αντικείμενο την καταπολέμηση των απομιμητικών προϊόντων. Η ΕΣΗΜΕΤ αναλαμβάνει χωρίς κόστος για τον Δήμο Νέας Σμύρνης, την ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «Αγοράζω αυθεντικά προϊόντα. Δίνω αξία στις αγορές μου».

Σκοπός της ενημερωτικής καμπάνια αυτής αυτής είναι η παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης, προς καταναλωτές, επιχειρήσεις και επαγγελματικές ενώσεις και η καθοδήγησή τους για τις επιπτώσεις του παράνομου εμπορίου.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης γίνεται ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας που εντάσσεται στους Κόλπους της ΕΣΗΜΕΤ και που μαζί με τους νόμιμους παραγωγούς αυθεντικών προϊόντων και δικαιούχους των σημάτων και σχεδίων και προχωρά σε μία ασφαλή ενημερωτική καμπάνια προστασίας / ενημέρωσης της αγοράς και του καταναλωτή.

Στην ενημερωτική καμπάνια αυτή συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr