NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Δεν σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα Πειραιώς

Δεν σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα Πειραιώς
27_10_2020 | 10:26 27_10_2020 | 11:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Τράπεζες

Δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς, αν και αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της.

Σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς, με ανακοίνωση της, ενημέρωσε την επενδυτική κοινότητα ότι, «παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Σε νεότερη ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (ΑΜΚ). Η Τράπεζα έχει συνολικό δείκτη κεφαλαίων 16,1% έναντι εποπτικής απαίτησης 11,25%.

Δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ότι απαιτείται ΑΜΚ €2 δις είναι απολύτως ψευδή, όπως μας ενημέρωσε σχετικά το Ταμείο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr