NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

1ο εξ αποστάσεως Φόρουμ για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία​

1ο εξ αποστάσεως Φόρουμ για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία​

Το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, εμβληματική δράση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), διοργανώνει το 1ο εξ αποστάσεως Φόρουμ Διαλόγου με θέμα: Μετριασμός των Επιπτώσεων και Προσαρμογή της Ελληνικής Γεωργίας στην Κλιματική Αλλαγή», την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020. Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μέλος του δικτύου CLIMPACT, με την υποστήριξη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) που συντονίζει το δίκτυο.

Η γεωργία, σε σχέση με άλλους οικονομικούς τομείς, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές και τις κλιματικές συνθήκες, γεγονός που την καθιστά έναν από τους πιο ευάλωτους στην Κλιματική Αλλαγή τομείς. Αν και τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ορίσει τον τομέα της γεωργίας ως προτεραιότητα στα εθνικά σχέδια προσαρμογής, συνήθη μέτρα σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί για λόγους που περιλαμβάνουν την έλλειψη πόρων για επενδύσεις και την αβεβαιότητα της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων μέτρων προσαρμογής.

Το παρόν Φόρουμ διαλόγου έχει ως στόχο, αφενός την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή σε σχέση με την Γεωργία και αφετέρου την έκθεση προβληματισμών και τη συζήτηση πιθανών προτάσεων σχετικά με την προσαρμογή και μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Ελληνική Γεωργία.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου και ο Συντονιστής του CLIMPACT, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΑΑ, Καθ. Μανώλης Πλειώνης. Ακολούθως, θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι στόχοι και οι δράσεις του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική αλλαγή - CLIMPACT και θα συζητηθούν δράσεις μετριασμού και προσαρμογής του αγροτικού τομέα στην κλιματική αλλαγή.

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία αναφορικά με την ικανότητα προσαρμογής του αμπελοοινικού τομέα και της καλλιέργειας της ελιάς σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα, οι προκλήσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων καθώς και στην ελληνική κτηνοτροφία, ενώ η ενότητα θα κλείσει με αναφορά στις οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή σιτηρών.

Κατά το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, θα γίνουν τοποθετήσεις εμπλεκόμενων φορέων επί του θέματος όπως εκπρόσωποι του ΓΕΩΤ. Ε.Ε, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Συνεταιρισμών, καθώς και άλλων θεσμικών φορέων.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Φόρουμ παρακαλούνται να κάνουν εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: Εγγραφή στο 1ο Φόρουμ Διαλόγου του CLIMPACT

Δείτε το πρόγραμμα του 1ου Φόρουμ Διαλόγου του CLIMPACT εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr