NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Προστασία των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ στην Κίνα - Στη λίστα η φέτα

Προστασία των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ στην Κίνα - Στη λίστα η φέτα
28_10_2020 | 12:40 28_10_2020 | 12:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

​Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να υποστηρίξει τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας που θα προστατεύσει 200 ​​ευρωπαϊκά και κινεζικά προϊόντα, δήλωσε η Επιτροπή Εμπορίου την Τρίτη.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 38 ψήφους, με μία ψήφο κατά και τρεις αποχές, η Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε τη συμφωνία της ΕΕ με την Κίνα, η οποία υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αυτή θα διασφαλίσει ότι εκατό ευρωπαϊκά προϊόντα που φέρουν γεωγραφικές ενδείξεις (GI) όπως Cava, Feta, Münchener Bier, Polska Wódka, Prosciutto di Parma και Queso Manchego θα προστατεύονται από απομιμήσεις και κατάχρηση του ονόματος τους. Σε αντάλλαγμα, εκατό κινεζικά προϊόντα θα έχουν τον ίδιο τύπο προστασίας στην ΕΕ.

Εντός τεσσάρων ετών, η συμφωνία θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει και άλλα 175 ευρωπαϊκά και κινεζικά προϊόντα.

Ενώ οι ευρωβουλευτές χαιρέτισαν τη συμφωνία που θεωρούν ως ενίσχυση εμπιστοσύνης, καλούν την Κίνα να επεκτείνει την εποικοδομητική συνεργασία στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για μια διμερή επενδυτική συμφωνία, καθώς και σε τομείς σύγκρουσης όπως οι βιομηχανικές επιδοτήσεις, οι κρατικές επιχειρήσεις, η αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας, η αμοιβαιότητα στις δημόσιες συμβάσεις και πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε χάλυβα, αλουμίνιο και υψηλής τεχνολογίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr