NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Ντουμπάι εισάγει την αναγνώριση προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες

Το Ντουμπάι εισάγει την αναγνώριση προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες

​Το Ντουμπάι εισάγει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες για να ενισχύσει την ασφάλεια, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι την Κυριακή, καθώς το εμιράτο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση Expo.

«Αυτή η τεχνολογία έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της για τον εντοπισμό ύποπτων και καταζητούμενων ατόμων», δήλωσε ο Obaid al-Hathboor, διευθυντής του Υπουργείου Ασφάλειας των Μεταφορών του Ντουμπάι.

Το εμιράτο λειτουργεί ήδη ένα βιομετρικό σύστημα, χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου στο διεθνές αεροδρόμιο. «Φιλοδοξούμε να αυξήσουμε την απόδοσή μας αξιοποιώντας τις τρέχουσες δυνατότητές μας, για να διασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο ασφάλειας στους σταθμούς του μετρό και σε άλλους τομείς μεταφορών» τόνισε ο Hathboor.

Νωρίτερα, υπό την επίβλεψη του σεΐχη Sheikh Hamdan bin Mohammed, η αστυνομία της πόλης χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε ένα προσομοιωμένο σενάριο εντοπισμού ενόπλων που πραγματοποιούσαν επίθεση σε σταθμό του μετρό.

Μια ειδική αστυνομική μονάδα, εκπαιδευμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών από το σταθμό, πριν συνεργαστεί με ένα κέντρο ελέγχου για να συλλάβει τους υπόπτους.

Ο Jamal Rashed, από το Τμήμα Ασφάλειας των Μεταφορών της Αστυνομίας του Ντουμπάι, δήλωσε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα διατεθεί τους επόμενους μήνες σε όλους τους σταθμούς του μετρό.

Την ίδια στιγμή, τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως κράνη με θερμικές κάμερες και έξυπνα γυαλιά, θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τον εντοπισμό και τη διαχείριση μεγάλου πλήθους.

Η εξάμηνη εκδήλωση καθυστέρησε κατά ένα χρόνο λόγω του κορονοϊού και τώρα πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της τον Οκτώβριο του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr