NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Παγκόσμιες καινοτομίες στο συνέδριο για την Ψηφιακή Βιομηχανία

Παγκόσμιες καινοτομίες στο συνέδριο για την Ψηφιακή Βιομηχανία
28_10_2020 | 17:26 28_10_2020 | 17:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Διαδίκτυο & Τεχνολογία

To 10o Συνέδριο και Έκθεση για τη Βιομηχανία των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Εκτυπωμένης Ενέργειας (που περιλαμβάνει θέματα όπως Ψηφιακό Μετασχηματισμό, Πράσινη Ενέργεια, Φωτισμός, Κινητικότητα, IoT (Internet of things) φορέσιμες τεχνολογίες –wearables, έξυπνες πόλεις, έξυπνη συσκευασία κ.ά) ήταν μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που έγιναν με επίκεντρο τις τεχνολογίες αιχμής των εύκαμπτων και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών (FPE’s) μιας τεχνολογίας που ήδη κατέχει μερίδιο αγοράς άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το διήμερο Συνέδριο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και δημιούργησε δυνατότητες για συνεργασίες στον τομέα των καινοτομιών, των εφαρμογών και των συσκευών που δημιουργούνται από τα Οργανικά και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά.

Το 10ο Συνέδριο και Έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα συνδυάζοντας τόσο τις ζωντανές όσο και τις εικονικές συμμετοχές αφού εξελίχθηκε digital & live και συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας (HOPE –A) (που έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 2000 βιομηχανικές οντότητες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών και της εκτυπωμένης ενέργειας.

Το 10ο Συνέδριο & Έκθεση υποστηρίχθηκε επίσης από την Ελληνική Ένωση Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών (ΣΕΚΕ), την Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA), την Ελληνική Ένωση Φωτοβολταϊκών Εταιρειών (HELAPCO), καθώς και η Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Συσκευασίας & Υλικών (AGMPM).

Στην εκδήλωση πήραν μέρος περισσότερες από 50 εταιρείες, ενώ οι συμμετοχές ερευνητών και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπέρασαν τις 120. Στη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης αναπτύχθηκε θεματολογία αιχμής σε εφαρμογές που αφορούν στην πράσινη ενέργεια, τα αυτόνομα συστήματα ενέργειας, τον φωτισμό, τα ηλεκτρονικά και τις επικοινωνίες, τα μέσα μεταφοράς, τα έξυπνα κτίρια και τις πόλεις, τα θερμοκήπια, τις έξυπνες συσκευασίες , την ασφάλεια ,την υγεία , τα φορητά (wearables) Internet of Things IoT και άλλα.

Μέσα από 26 εμπνευσμένες συνομιλίες, αποτελούμενες από 8 βασικούς ομιλητές και 18 προσκεκλημένους ομιλητές, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες και μηχανικοί από τη Βιομηχανία και την Έρευνα υπογράμμισαν τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές αιχμής πρέπει να αξιοποιηθούν από τους τομείς της Βιομηχανίας και της Μεταποίησης που οδηγούν σε Ψηφιακή, πράσινη και κυκλική οικονομία. Βασικοί εκπρόσωποι βιομηχανιών παρουσίασαν τρόπους ενσωμάτωσης των Οργανικών και Εκτυπωμένων Οργανικών Ηλεκτρονικών σε νέες πολλά υποσχόμενες εφαρμογές. Εκπρόσωποι συνεργατικών clusters, επιχειρηματικών consortiums και συντονιστές προγραμμάτων περιέγραψαν τις δράσεις που ανέπτυξαν στο πλαίσιο των οργανικών ηλεκτρονικών και ανέπτυξαν το σχέδιο τους που στοχεύει στην δημιουργία κοινοπραξιών με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση των καινοτόμων προϊόντων.

Επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και την ανάπτυξη καινοτομιών ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους αναφορικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να υποστηρίξουν ανάλογα σχέδια.

Οι συμμετέχοντες ακόμη είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν μέσω προφορικών εισηγήσεων ή posters για τα 14 ερευνητικά προγράμματα που υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους (Cornet, Smartline, RealNano, FlexFunctrion2Sustain, MusiCode, Apollon, Photokipia, NanoAthero, OsteoFit, EKObuilt, AGROGES, NFCPack, OPENERGY, και SpinNano)

Στο πλαίσιο των διήμερων εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και αρκετές συναντήσεις έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος RealNano του Horizon , όπως και η συνάντηση των συμμετεχόντων στο Cornet Project στην οποία συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν την πορεία του έργου.

Οι εταιρείες- μέλη του HOPE-A παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα τους εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες στο 10ο C&E. Η εταιρεία ΟΕΤ παρουσίασε πολλές εφαρμογές που αφορούν στην Ενέργεια και το Φωτισμό για Έξυπνα Κτίρια, Έξυπνες Πόλεις και Wearables, όπως ο Σταθμός Ηλιακών Λεωφορείων OPV και η Έξυπνη τσάντα OPV.

Η BL Nanobiomed παρουσίασε τα καινοτόμα προϊόντα που…ρίχνει στη μάχη κατά του Covid-19, όπως ένα αντισηπτικό σπρέι χεριών και νανοσκοπικά με νανοφιλτράκια, τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το εργαστήριο νανοτεχνολογίας LTFN.

Η Ελληνική Πολιτεία με τους εκπροσώπους της στήριξε έμπρακτα τις δράσεις και τους στόχους του Συνεδρίου και των παράλληλων δράσεών του.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ Χρήστος Δήμας, ο αν Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Βασίλειος Διγκαλάκης, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξεωτερικών Γρηγόριος Δημητριάδης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του ΑΠΘ καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης , χαιρέτησαν την εκδήλωση υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία των Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας στην ανάπτυξη της οικονομίας , αλλά και της εισόδου της χώρας μας στην ψηφιακή εποχή.

Την παράλληλη έκθεση εφαρμογών νέων τεχνολογιών, επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα Armit Lugun, ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Τεχνολογίας του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Ράπτης, ο Χαράλαμπος Απόστολος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο Βασίλης Φακίτσας και Γιώργος Ανδρεαδάκης εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Χαλανδρίου αντίστοιχα , οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα καινοτόμα και έξυπνα προϊόντα και τις πολλαπλές εφαρμογές τους.

Πολλοί επιχειρηματίες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από τους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, της ναυτιλίας και της μόδας , επισκέφθηκαν την έκθεση και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών ενέργειας και φωτισμού στους αντίστοιχους τομείς. Εφαρμογές που καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας .

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr