NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνεργασία NASA και ESA για τον διαστημικό σταθμό Gateway στη Σελήνη

Συνεργασία NASA και ESA για τον διαστημικό σταθμό Gateway στη Σελήνη
29_10_2020 | 13:18 29_10_2020 | 13:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική NASA για να συμβάλει στη δημιουργία του πρώτου διαστημικού σταθμού που θα βρίσκεται σε σεληνιακή τροχιά, ο οποίος είναι γνωστός ως Gateway.

Η ESA δεσμεύεται να προσφέρει τουλάχιστον δύο modules που θα παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, οξυγόνο και άζωτο στο σκάφος Orion της NASA. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία θα λάβει επίσης τρεις ευκαιρίες για πτήσεις από Ευρωπαίους αστροναύτες, ώστε να ταξιδέψουν και να εργαστούν στην «πύλη».

Σύμφωνα με την ESA, η συγκεκριμένη σεληνιακή πύλη θα επιτρέψει τη βιώσιμη εξερεύνηση και έρευνα γύρω και πάνω στη Σελήνη και θα επιδείξει τις απαραίτητες τεχνολογίες και διαδικασίες για τη διεξαγωγή μιας μελλοντικής αποστολής στον Άρη.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή στο πρόγραμμα Artemis της NASA λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ESA Jan Wörner. «Σε 20 χρόνια συνεχούς ανθρώπινης παρουσίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έχουμε δει ένα απαράμιλλο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των εθνών».

Η συμφωνία με τη NASA «σηματοδοτεί ένα κρίσιμο σημείο στην πορεία της Ευρώπης: επιβεβαιώνει ότι προχωράμε στη Σελήνη, όχι μόνο όσον αφορά στον εξοπλισμό και την τεχνολογία, αλλά και με τους ανθρώπους μας», τόνισε ο Wörner. «Η Ευρώπη θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη νέα εποχή της παγκόσμιας εξερεύνησης του διαστήματος μαζί με τη NASA και τους συνεργάτες, παρέχοντας υποδειγματικές αρχιτεκτονικές εξερεύνησης της Σελήνης και τον Άρη, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr