NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Παιδιά από το Σουφλί και τη Λήμνο «μπήκαν στη σκιά» των στελεχών της Ιnteramerican

Παιδιά από το Σουφλί και τη Λήμνο «μπήκαν στη σκιά» των στελεχών της Ιnteramerican

Μαθητές και μαθήτριες από το Σουφλί, τη Λήμνο και την Αλεξανδρούπολη «επισκέφθηκαν» τα γραφεία της Interamerican στην Αθήνα στο πρώτο Virtual πρόγραμμα «Shadow a business tribe for a day» του Junior Achievement Greece.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη virtual υλοποίηση του προγράμματος «Shadow a business tribe for a day» του Junior Achievement Greece την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 με διαδικτυακή «επίσκεψη» 22 μαθητών και φοιτητών στην Interamerican. Τα παιδιά είχαν την μοναδική ευκαιρία να γίνουν «η σκιά» των στελεχών της εταιρείας για μία ημέρα, να μάθουν για την εκπαιδευτική κατάρτιση, την επαγγελματική πορεία τους αλλά και πώς είναι να εργάζονται σε μια πολυεθνική εταιρεία η οποία έχει εφαρμόσει την οργανωτική δομή των business tribes.

Παράλληλα, συζήτησαν για τις επαγγελματικές δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρονται πλέον στην εταιρεία εταιρεία και πώς θα μπορούσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα για μια τέτοια επαγγελματική σταδιοδρομία.

«Το γεγονός ότι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε virtual μορφή και όχι δια ζώσης, μας έδωσε την ευκαιρία να προσκαλέσουμε μαθητές και φοιτητές που ζουν εκτός Αθηνών. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που η τεχνολογία μας έδωσε την δυνατότητα να φέρουμε «δίπλα μας» παιδιά από ακριτικές περιοχές, όπως το Σουφλί, την Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο και έτσι οι μαθητές είχαν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά της πρωτεύουσας», δήλωσε η Υπεύθυνη του Προγράμματος του JA Greece, Σοφία Μανσόλα.

Ο τίτλος του προγράμματος δεν είναι καθόλου τυχαίος. Τα παιδιά έμαθαν μέσα σε δύο ώρες για τη νέα οργανωτική δομή της INTERAMERICAN, τα λεγόμενα business tribes, ένα μοντέλο που έχει λιγότερη ιεραρχία ενώ ταυτόχρονα δίνει μεγάλη αυτονομία στις ομάδες εργασίας, γεγονός που αποδεδειγμένα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των ανθρώπων και στη γέννηση δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών.

«Μέσα από αυτή την εμπειρία, κατανόησα το σύστημα των Τribes σε μια επιχείρηση και την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα» είπε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Χρύσα Φυλλαρίδου από το Σουφλί ενώ η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Αλεξάνδρα Τσιώτση από τη Λήμνο, τόνισε: «Αποκομίσαμε πολύ σημαντικά εφόδια και συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για τη ζωή μας και να επιλέξουμε ένα επάγγελμα που πλέον ξέρουμε τι είναι και τι πρέπει να κάνουμε για να το εξασκήσουμε».

Οι μαθητές και οι φοιτητές που συμμετείχαν εντυπωσιάστηκαν από τα στελέχη της Interamerican, Πάνο Κούβαλη, Χρύσα Ελευθερίου, Χριστίνα Γιαννιώτη, Σπύρο Οικονόμου, Δημήτρη Κάλτσα και Νώρα Μπερνάρδου, που μίλησαν στα παιδιά για τον ρόλο, την εμπειρία τους, τον τρόπο συνεργασίας μεταξύ τους ενώ μοιράστηκαν μυστικά και συμβουλές για μια υγιή και ουσιαστική επαγγελματική ζωή.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις την επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων. Που ήταν, πώς ξεκίνησαν και που έφτασαν. Έτσι καταλαβαίνεις τι χρειάζεται να κάνεις και ότι κάποιες φορές μπορεί να αλλάξεις και εντελώς επαγγελματική κατεύθυνση για κάποια που σου ταιριάζει περισσότερο», είπε ο Νικόλας Παρακευάς, μαθητής της Γ’ Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη.

Aπαντώντας σε ερώτηση των παιδιών, ο κ. Πάνος Κούβαλης, Μobilty and Convenience Tribe Leader της Interamarican, τόνισε ότι ο ηγέτης μιας ομάδας δεν επιβάλει τις απόψεις του αλλά δίνει χώρο στους ανθρώπους, συνθέτει και αξιοποιεί τις γνώσεις των μελών της ομάδας του. «Εγώ συγκεντρώνω την πληροφορία, την αναλύω και κατευθύνω την ομάδα προς όφελος του κοινού μας στόχου», κατέληξε. Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να το δουν αυτό στην πράξη, παρακολουθώντας τη συνάντηση των μελών ενός tribe στο οποίο συμμετείχαν 60 εργαζόμενοι της Interamerican και πραγματοποιείται κάθε δύο εβδομάδες.

Εξαιρετικά ωφελημένοι από το πρόγραμμα ήταν οι φοιτητές που ήδη κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Junior Achievement Greece και τους συνεργάτες της Interamerican για την επιτυχημένη πραγματοποίηση της δράσης «Shadow a business tribe for a day», η οποία ανεξαρτήτως των συνθηκών της πανδημίας κατάφερε να μας εισάγει στο κλίμα και να κατανοήσουμε τον τρόπο λειτουργίας μιας πολυεθνικής», δήλωσε η Ελένη Κισίρη, πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τόνισε: «Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το καλό κλίμα εργασίας που επικρατεί και το πώς αυτό διευκολύνει στην ομαλή διεξαγωγή των καθηκόντων όλων των εργαζομένων. Η συνάντηση αυτή σίγουρα με ενέπνευσε και μου έδωσε σημαντικές γνώσεις για την πορεία μου στο πανεπιστήμιο».

SHADOW-A-BUSINESS-TRIBE-FOR-A-DAY-1.jpg?mtime=20201103103129#asset:221106


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr