NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Volkswagen επενδύει στην Αστυπάλαια και την μετατρέπει σε «πράσινη και βιώσιμη»

Η Volkswagen επενδύει στην Αστυπάλαια και την μετατρέπει σε «πράσινη και βιώσιμη»
Φωτογραφία: IMFJ at Dutch Wikipedia

Τα αποκαλυπτήρια της επένδυσης «Smart & Sustainable Island» ​που θα πραγματοποιήσει η γερμανική Volkswagen στην Αστυπάλαια, με στόχο την μετατροπή του νησιού σε «πράσινο και βιώσιμο», αναμένονται αύριο.​

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Volkswagen AG για την μεγάλη, πράσινη, καινοτομική επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια. Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης, θα συνομιλήσουν από το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

Στην ίδια ψηφιακή πλατφόρμα θα μετάσχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, κκ Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών, οι κκ Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Από την πλευρά της Volkswagen, το παρόν θα δώσουν οι Herbert Diess (Chairman of the Board of Management Volkswagen Group), Peik von Bestenbostel (Head of Volkswagen Group Communications), Thomas Steg (Chief Representative Head of Public Affairs) και Maik Stephan (Head of Group Business Por􀆞olio Management).

Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η μετατροπή ενός νησιού του Αιγαίου σε «πράσινο και βιώσιμο νησί» και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μετακινήσεων με ηλεκτρικά οχήματα, εισαγωγής καινοτόμων υπηρεσιών συγκοινωνίας κατά παραγγελία, προώθησης της χρήσης ΑΠΕ και δοκιμής νέων τεχνολογιών στην αυτόνομη οδήγηση.

Η Ελληνική Δημοκρατία θα εξασφαλίσει «την ύπαρξη ποιοτικών οδικών υποδομών, άριστη σήμανση και επαρκή δεδομένα αναφορικά με την κυκλοφορία και τις καιρικές συνθήκες, ώστε να διασφαλίσει ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς μεταφορές που θα οδηγήσουν τελικά στην αυτόνομη οδήγηση».

Η τελετή Υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Volkswagen AG θα πραγματοποιηθεί αύριο, 4 Νοεμβρίου 2020 στις 10:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί μέσω του καναλιού του Πρωθυπουργού στο YouTube.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr