NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

The People's Trust: Στήριξη σε πάνω από 300 μικρές επιχειρήσεις!

The People's Trust: Στήριξη σε πάνω από 300 μικρές επιχειρήσεις!

​Πώς ορίζει κανείς την επιτυχία; Για κάποιον μπορεί να είναι η απόκτηση χρημάτων. Ή υλικών αγαθών. Για κάποιον άλλο μπορεί να είναι η κατάκτηση στόχων. Αν ακολουθήσουμε τον ορισμό ενός λεξικού, θα δούμε ότι ως «επιτυχία» ορίζεται «το να καταλήγει μια ενέργεια στο επιθυμητό, στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, είναι άξια αναφοράς η επιτυχία του οργανισμού The People's Trust, ενός οργανισμού που στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και που πλέον έχει στηρίξει περισσότερες από 300 μικρές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα! Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι οι στόχοι του σταματούν εκεί. Η διαδρομή στη στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι δύσκολη και συνεχής. Είναι όμως ένα ορόσημο στη συνολική πορεία του οργανισμού ως και σήμερα.

Το The People’s Trust έχει ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Από το - όχι και τόσο - μακρινό 2016 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, ο οργανισμός είχε θέσει ένα μεγάλο στόχο. Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας ανεξαρτήτως κλάδου. Με άλλα λόγια, θα βοηθούσε νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας.

Πώς θα το έκαναν αυτό; Με δύο πολύ σημαντικά «εργαλεία». Αφενός με οικονομική στήριξη, ικανή να δώσει μια ανάσα σε έναν επιχειρηματία που είναι στα πρώτα του βήματα. Και αφετέρου με αυτό που λέμε «υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης», μια πρακτική που εφαρμόζεται από τους παρόχους μικροπιστώσεων. Μια συμβουλευτική καθοδήγηση δηλαδή, αναγκαία στο να «φωτίσει» το σκοτεινό μονοπάτι της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Απαραίτητο κομμάτι της καθοδήγησης αυτής ήταν και είναι οι μέντορες του οργανισμού.

Στην αρχή του όλου εγχειρήματος λοιπόν, πριν τέσσερα χρόνια, οι άνθρωποι του οργανισμού είχαν εντοπίσει το μεγάλο κενό που υπήρχε στην αγορά, όσον αφορά τη στήριξη των μικρών επιχειρηματιών. Των ανθρώπων που ήθελαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους, αλλά δεν είχαν τα αναγκαία εφόδια. Κι εκεί ακριβώς αποσκοπούσε η δημιουργία του The People’s Trust. Στο να καλυφθεί αυτό το κενό. Κι από ό,τι φαίνεται, τέσσερα χρόνια μετά, η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς και με το παραπάνω.

Ο μαγικός αριθμός 300!

Στηρίζοντας λοιπόν τη μία επιχείρηση μετά την άλλη, ανακαλύπτοντας διαφορετικούς κάθε φορά ανθρώπους, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό, το πάθος για αυτό που κάνουν, το The People’s Trust έφτασε αισίως σε ένα νούμερο που φέρνει τεράστια ικανοποίηση και ανταμοιβή στους ανθρώπους που το πίστεψαν. Πλέον 300 επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί οικονομικά, αλλά και συμβουλευτικά από το The People’s Trust. Κι επειδή ο οργανισμός διαπνέεται από τη φιλοσοφία ότι αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια, αυτοί οι 300 επιχειρηματίες αποτελούν πλέον μέλη της.

Από start ups και μικρά digital agencies, ως καφετέριες, εστιατόρια, pet shop και από σχεδιασμό κοσμημάτων/ρούχων και εργαστήρια κεραμικής, μέχρι μικρά παντοπωλεία, σχολές χορού και υπηρεσίες διδασκαλίας, οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που έχουν στηριχθεί συνεχώς ανανεώνονται. Και αντίστοιχα αυξάνονται και τα success stories του οργανισμού.

Επιχειρηματίες από όλη την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πόλεις όπως η Βέροια, η Έδεσσα κ.α., εμπιστεύθηκαν το The People’s Trust στα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Οι 300 αυτές επιχειρήσεις με τη σειρά τους δημιούργησαν περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας και πολύ μεγάλη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία! Ταυτόχρονα, ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι το 44% των επιχειρηματιών αυτών είναι γυναίκες και το 56% άνδρες. Μάλιστα, για το 2020 είναι περισσότερες οι γυναίκες επιχειρηματίες μας από ό,τι οι άνδρες.

Τι κάνει το The People’s Trust;

Πολλοί ρωτούν τι ακριβώς κάνει ένας τέτοιος οργανισμός και ίσως εδώ είναι μια καλή ευκαιρία να αναφερθούμε πιο αναλυτικά στους τρόπους που προχωρά στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Η μικροχρηματοδότηση

Ο οργανισμός παρέχει οικονομική υποστήριξη μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση ή επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω την υφιστάμενη μικρή επιχείρησή τους, αλλά δυσκολεύονται να βρουν άλλες πηγές χρηματοδότησης. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το πρώτο βήμα γίνεται συμπληρώνοντας μια αίτηση μέσα από την ιστοσελίδα www.thepeoplestrust.org.

Η επιχειρηματική ανάπτυξη

Το The People's Trust, σε συνεργασία με ένα εκτεταμένο δίκτυο οργανισμών και εθελοντών, παρέχει στους επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών.

  • Διαμόρφωση επιχειρηματικού σχεδίου (Business plan)
  • Επιχειρηματική καθοδήγηση (Coaching)
  • Συμβουλευτική υποστήριξη (Mentoring)
  • Πρόσβαση σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες
  • Διασύνδεση με φορείς, άλλες επιχειρήσεις και παράγοντες στον χώρο του επιχειρείν

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι δράσεις του οργανισμού περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με έγκριτους οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζουν σε τρεις σημαντικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας:

  • Στην υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα
  • Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης σε περιοχές εκτός της Αθήνας
  • Στην ανάπτυξη προγραμμάτων ειδικά για τους νέους

Έχεις την ιδέα; Έχουμε τα εφόδια!

Σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες και αντιξοότητες, το The People’s Trust παραμένει σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και προσαρμόζεται συνεχώς στις ολοένα μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της αγοράς, όπως έκανε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το thepeoplestrust.org

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr