NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Σταϊκούρας: Επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας - Έρχονται νέα μέτρα οικονομικής στήριξης

Σταϊκούρας: Επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας - Έρχονται νέα μέτρα οικονομικής στήριξης

​Η επιβολή των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα συνοδευτεί και από νέα μέτρα οικονομικής στήριξης, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ύψος των μέτρων στήριξης θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ που εξαγγέλθηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ υπογράμμισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα φτάνουν τα 37 δισ. ευρώ, όσα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της οικονομίας λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων ενώ, με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την πορεία της ύφεσης μέσα στο 2020 να αποτυπώνονται σε 15 ημέρες στο τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

«Έχουμε τα πολεμοφόδια ώστε να βοηθήσουμε από το Σάββατο το πρωί, διευρυμένα, μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με βάση τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό. Σε σχέση με αυτά που ακούσατε από εμένα το προηγούμενο Σάββατο, θέλω να σας πω ότι τέσσερις θα είναι οι βασικές λέξεις. Επέκταση μέτρων, διεύρυνση μέτρων, εμπλουτισμός μέτρων και ενίσχυση αυτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr