NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ αποχωρούν και επίσημα από την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα

Οι ΗΠΑ αποχωρούν και επίσημα από την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα
05_11_2020 | 12:01 05_11_2020 | 12:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Υγεία

​Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν και επίσημα από τη Συμφωνία του Παρισιού την Τετάρτη, εκπληρώνοντας μια υπόσχεση του Donald Trump να αποσύρει την χώρα από το παγκόσμιο σύμφωνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Η απόσυρση των ΗΠΑ θα αφήσει ένα κενό στο καθεστώς μας και στις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών της Συμφωνίας των Παρισίων», δήλωσε στο Reuters η Patricia Espinosa, εκτελεστική γραμματέας του Framework Convention on Climate Change του ΟΗΕ (UNFCCC).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να παραμένουν συμβαλλόμενα μέρη στην UNFCCC και η Espinosa δήλωσε ότι το σώμα θα είναι «έτοιμο να βοηθήσει τις ΗΠΑ σε οποιαδήποτε προσπάθεια προκειμένου να επανενταχθούν στη Συμφωνία του Παρισιού».

Ο Trump ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την συμφωνία τον Ιούνιο του 2017, υποστηρίζοντας ότι θα υπονόμευε την οικονομία των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση κοινοποίησε επίσημη ειδοποίηση στα Ηνωμένα Έθνη πριν από ένα χρόνο, στις 4 Νοεμβρίου 2019.

Η αποχώρηση καθιστά τις Ηνωμένες Πολιτείες τη μόνη χώρα των 197 υπογραφόντων που αποχώρησαν από τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε το 2015.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr