NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στα «χέρια» της αμερικανικής κυβέρνησης bitcoin αξίας 1 δισ. δολαρίων

Στα «χέρια» της αμερικανικής κυβέρνησης bitcoin αξίας 1 δισ. δολαρίων
06_11_2020 | 10:34 06_11_2020 | 10:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Πριν από μερικές ώρες, περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin που παρέμεναν αδρανή από το 2013 και που συνδέονται με την αγορά του Darknet, Silk Road, άλλαξαν χέρια. Ποιος τα πήρε; Το μυστήριο έφτασε στο τέλος του, καθώς αποκαλύφθηκε πως πίσω από την υπόθεση βρίσκεται η αμερικανική κυβέρνηση.

Σε μια δήλωση την Πέμπτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έχει κατάσχει τα 70.000 bitcoin που δημιουργήθηκαν σε έσοδα από πωλήσεις ναρκωτικών στην αγορά από έναν χάκερ, γνωστό ως «Individual X», που μετέφερε τα κρυπτονομίσματα από το Silk Road σε ένα πορτοφόλι που ελεγχόταν από τον ίδιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ταυτότητα του ατόμου X «είναι γνωστή στην κυβέρνηση». Τη στιγμή της κατάσχεσης την Τρίτη, τα bitcoin είχαν αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το Silk Road αποτελούσε την «πιο περίπλοκη και εκτεταμένη εγκληματική αγορά στο Διαδίκτυο», σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το 2013, ο ιδρυτής και διαχειριστής της, Ross Ulbricht, συνελήφθη και ο ιστότοπος έκλεισε. Ο Ulbricht καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια και 40 επιπλέον χρόνια για τον ρόλο του. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο ιστότοπος είχε περίπου 13.000 καταχωρίσεις για ναρκωτικά και άλλες παράνομες υπηρεσίες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε ότι το κατασχεθέν bitcoin θα εκποιηθεί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr