NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κινεζική εταιρεία θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο 1 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Κινεζική εταιρεία θα κατασκευάσει αιολικό πάρκο 1 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία
06_11_2020 | 11:04 06_11_2020 | 11:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Η κινεζική εταιρεία PowerChina ανακοίνωσε πως προχωρά σε συνεργασία με την ουκρανική WindFarm για την κατασκευή αιολικού πάρκου 800 MW στην Ουκρανία, χωρίς τη χρήση κρατικών επιδοτήσεων.

Τα δύο μέρη υπέγραψαν κοινή συμφωνία, με τη δέσμευση να επενδυθούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο σχέδιο. Η WindFarm εξήγησε ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου έργου χωρίς κρατική επιδότηση είναι μια νέα προσέγγιση για τον ουκρανικό αιολικό τομέα.

Το τεράστιο αιολικό πάρκο σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στις περιοχές Mangush και Nikolsky του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία. Θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη χώρα, μόλις ολοκληρωθεί.

Αν και δεν δόθηκε ακριβές χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση του έργου, η WindFarm και η κρατική PowerChina δήλωσαν ότι η εμπειρία τους θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν το έργο «το συντομότερο δυνατό».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kyiv Post, η WindFarm θα ασχοληθεί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ η PowerChina θα φροντίσει για την ανάπτυξη του project. Η WindFarm αναμένεται να υπογράψει συμφωνία διασύνδεσης με την κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo.

Η WindFarm σημείωσε ότι έχει αναπτύξει περίπου 1,3 GW αιολικών έργων μέχρι στιγμής, από τα οποία περισσότερα από 400 MW λειτουργούν ήδη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr