NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η καναδική Bombardier ερευνάται για υποψίες δωροδοκίας και διαφθοράς

Η καναδική Bombardier ερευνάται για υποψίες δωροδοκίας και διαφθοράς
Φωτογραφία: Alex Beltyukov - RuSpotters Team

​Η καναδική κατασκευάστρια αεροσκαφών Bombardier βρίσκεται υπό έρευνα από το Γραφείο Δίωξης Σοβαρών Οικονομικών Εγκλημάτων (SFO) στη Βρετανία, ως ύποπτη για δωροδοκία και διαφθορά στη διαδικασία συμφωνίας πώλησης αεροσκαφών στην αεροπορική της Ινδονησίας πριν από μια δεκαετία.

Ο έλεγχος αφορά στην πώληση αεροσκαφών CRJ1000 από την Bombardier στην Garuda, που αποτελούσε μια από εκείνες που οδήγησαν στην καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Garuda, Emirsyah Satar, για διαφθορά.

Ο πρώην τραπεζίτης της Citi καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος, αφού έλαβε δωροδοκίες από εταιρείες όπως η Airbus, η Rolls-Royce και η Bombardier μέσω του επιχειρηματία Soetikno Soedarjo.

Το SFO δήλωσε πως ερευνά «τη Bombardier για υποψίες δωροδοκίας και διαφθοράς σε σχέση με συμβάσεις ή / και παραγγελίες από την Garuda Indonesia.»

Σε μια οικονομική ενημέρωση την Πέμπτη, η Bombardier δήλωσε ότι μία από τις συμφωνίες που οδήγησαν στην καταδίκη του Satar αφορούσε στην αγορά και τη μίσθωση των αεροσκαφών CRJ1000 από τη Garuda την περίοδο 2011-12.

Όπως είπε «δεν επιβλήθηκαν κατηγορίες εναντίον της εταιρείας ή των διευθυντών, αξιωματικών ή υπαλλήλων της. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε μια εσωτερική ανασκόπηση των συναλλαγών με την Garuda, η οποία διενεργείται από εξωτερικούς συμβούλους».

Η εταιρεία είπε ότι η SFO είχε ξεκινήσει έρευνα για τις ίδιες συναλλαγές, προσθέτοντας ότι είχε συναντηθεί με τον οργανισμό για να συζητήσει την παροχή βοήθειας στην έρευνά του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr