NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ θέλουν να «μπλοκάρουν» την εξαγορά της Plaid από την Visa

Οι ΗΠΑ θέλουν να «μπλοκάρουν» την εξαγορά της Plaid από την Visa
06_11_2020 | 11:51 06_11_2020 | 11:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να μπλοκάρει την προγραμματισμένη εξαγορά της fintech startup Plaid από τη Visa, με την αιτιολογία ότι θα περιορίσει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία των πληρωμών.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου ανέφεραν πως η συμφωνία θα μπορούσε να επεκτείνει το «μονοπώλιο» της Visa στις χρεωστικές συναλλαγές. Για αντιμονοπωλιακούς λόγους, η εξαγορά ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, «πρέπει να σταματήσει».

«Με την απόκτηση της Plaid, η Visa θα εξαλείψει μια ανταγωνιστική απειλή, που πιθανότατα θα οδηγούσε σε σημαντική εξοικονόμηση και πιο καινοτόμες διαδικτυακές χρεωστικές υπηρεσίες για εμπόρους και καταναλωτές», δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην καταγγελία, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας.

Η Visa δήλωσε ότι «διαφωνεί έντονα» με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, «του οποίου η απόπειρα να εμποδίσει την απόκτηση της Plaid από τη Visa είναι νομικά λανθασμένη και αντιφάσκει με τα γεγονότα».

«Αυτή η ενέργεια αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανόησης της επιχείρησης της Plaid και του εξαιρετικά ανταγωνιστικού τοπίου πληρωμών στο οποίο λειτουργεί η Visa» τόνισε η εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr