NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Amazon: Επενδύει 2,8 δισεκατομμύρια για νέο data center στην Ινδία

Amazon: Επενδύει 2,8 δισεκατομμύρια για νέο data center στην Ινδία
Φωτογραφία: Tony Webster

​Η Amazon θα επενδύσει περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην Telangana για να δημιουργήσει μια νέα περιοχή AWS Cloud στη νότια πολιτεία της Ινδίας. Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να διαθέσει τις υπηρεσίες της στην περιοχή στα μέσα του 2022.

Η νέα περιοχή AWS Asia θα είναι η δεύτερη περιοχή υποδομής της Amazon στην Ινδία. «Η νέα περιοχή AWS Ασίας Ειρηνικού θα επιτρέψει σε ακόμη περισσότερους προγραμματιστές, startups και επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνητικούς, εκπαιδευτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, να εκτελούν τις εφαρμογές τους και να εξυπηρετούν τελικούς χρήστες από κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στην Ινδία» ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Το AWS έχει προσελκύσει πολλές επιχειρήσεις υψηλού προφίλ ως πελάτες τα τελευταία χρόνια. Μερικές από αυτές περιλαμβάνουν τον γίγαντα των αυτοκινήτων Ashok Leyland, την εταιρεία ασφαλειών ζωής Aditya Birla Capital, την Edtech Byju's, αλλά και τις Axis Bank, Bajaj Capital, ClearTax, Dream11, Edelweiss, Freshworks, HDFC Life, Mahindra Electric, Ola, Oyo, Policybazaar, RBL Bank, redBus, Πανεπιστήμιο Sharda, Swiggy, Tata Sky και Zerodha.

«Οι επιχειρήσεις στην Ινδία αγκαλιάζουν το cloud computing για να μειώσουν το κόστος, να αυξήσουν την ευελιξία και να επιτρέψουν την ταχεία καινοτομία για να καλύψουν τις ανάγκες δισεκατομμυρίων πελατών στην Ινδία και στο εξωτερικό» δήλωσε ο Peter DeSantis, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Υποδομής και Υποστήριξης Πελατών, Amazon Web Services.

«Μαζί με την περιοχή AWS Asia Pacific (Βομβάη), παρέχουμε στους πελάτες περισσότερη ευελιξία και επιλογές, επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν την υποδομή τους για ακόμη μεγαλύτερη ανοχή σφαλμάτων, ανθεκτικότητα και διαθεσιμότητα σε γεωγραφικές τοποθεσίες».

Η επένδυση δείχνει τις ευκαιρίες που η Amazon βλέπει στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά διαδικτύου στον κόσμο, όπου έχει διαθέσει πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr