NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Εκατομμύρια ιστοσελίδες δεν θα φορτώνουν σε πολλά Android από τον Ιανουάριο

Εκατομμύρια ιστοσελίδες δεν θα φορτώνουν σε πολλά Android από τον Ιανουάριο

​Η χρήση κρυπτογράφησης SSL στις διάφορες ιστοσελίδες είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς προστατεύει από την κατασκοπεία στα δεδομένα χρήστη. Σύμφωνα με μια αναφορά της Google, το 95% της επισκεψιμότητας είναι πλέον κρυπτογραφημένο στο δίκτυό της.

Η Let’s Encrypt είναι μία από τις αρχές που εκδίδουν αυτά τα πιστοποιητικά HTTPS, ώστε οι χρήστες να είναι βέβαιοι ότι η επισκεψιμότητα στον εκάστοτε ιστότοπο περνά μέσω ασφαλούς διαδρομής. Ο οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο πιστοποιητικά και εξυπηρετεί περισσότερους από 192 εκατομμύρια ιστότοπους.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές αρχές έκδοσης πιστοποιητικών, ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα συμβατότητας εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζει κάποιο από αυτά. Οι χρήστες Android με συσκευές με έκδοση 7.1.1 ή παλαιότερη ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα σύντομα.

Όταν η Let’s Encrypt γεννήθηκε το 2015, εκτός από το δικό της πιστοποιητικό, χρησιμοποίησε και ένα από την IdenTrust, μια άλλη αρχή έκδοσης πιστοποιητικών. Ωστόσο, η συνεργασία λήγει την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και η Let’s Encrypt θα χρησιμοποιεί μόνο το δικό της, από τις 11 Ιανουαρίου.

Εντούτοις, αυτό θα δημιουργήσει ένα πρόβλημα σε παλαιότερες πλατφόρμες, όπως συσκευές που χρησιμοποιούν Android 7.1.1 ή παλαιότερο. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις έχουν ενημερωθεί για να αποδεχθούν το πιστοποιητικό του Let’s Encrypt και εξακολουθούν να βασίζονται σε διασταυρούμενες υπογραφές από αρχές όπως το IdenTrust.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αντλήθηκαν από το Android Studio, περισσότερο από το 34% των συσκευών Android σε όλο τον κόσμο λειτουργούν στην έκδοση 7.1 ή παλαιότερη. Και μετά τον Ιανουάριο, πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας σε αυτές τις συσκευές.

Μια «λύση» για αυτό είναι να χρησιμοποιήσει κάποιος τον Firefox της Mozilla σε αυτές τις συσκευές, καθώς χρησιμοποιεί τη δική του λίστα root certificate για την επικύρωση ιστότοπων. Εντούτοις, οι εφαρμογές που εξαρτώνται από παλαιότερα πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από αυτό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr