NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Brexit: Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν τις εμπορικές συνομιλίες στο Λονδίνο

Brexit: Οι διαπραγματευτές συνεχίζουν τις εμπορικές συνομιλίες στο Λονδίνο
09_11_2020 | 13:15 09_11_2020 | 13:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Αξιωματούχοι της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν τις εμπορικές συνομιλίες στο Λονδίνο, στην έναρξη μιας εβδομάδας-κλειδί για τις διαπραγματεύσεις. Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρουν, προσπαθούν να γεφυρώσουν σημαντικές διαφορές.

Ο Boris Johnson δήλωσε την Κυριακή ότι τα «περιγράμματα» μιας συμφωνίας ήταν σαφή και ότι αυτή «πρέπει να γίνει» Ωστόσο, επέμεινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς συμφωνία.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, και ο Βρετανός ομόλογός του, Λόρδος Frost, εργάζονται ώστε να επιτευχθεί μια οικονομική εταιρική σχέση και να τεθεί σε ισχύ όταν η μεταβατική περίοδος λήξει στις 31 Δεκεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, αλλά συνεχίζει να ακολουθεί τους κανόνες του μπλοκ μέχρι το τέλος του έτους.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, το εμπόριο μεταξύ των δύο θα ακολουθεί τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) - με καθορισμένους δασμούς σε πολλές εισαγωγές και εξαγωγές, οι οποίοι θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr