NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Zoom: Σε διακανονισμό για τις «παραπλανητικές» πρακτικές ασφαλείας

Zoom: Σε διακανονισμό για τις «παραπλανητικές» πρακτικές ασφαλείας

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε πως κατέληξε σε διακανονισμό με την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Zoom, για «παραπλανητικούς ισχυρισμούς» σχετικά με το θέμα της ασφάλειας.

Η υπηρεσία ανέφερε σε δήλωση ότι όταν το Zoom ισχυρίστηκε εσφαλμένα ότι οι βιντεοκλήσεις του προστατεύονταν από κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η εταιρεία συμμετείχε σε «παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές που υπονόμευαν την ασφάλεια των χρηστών της».

Το Zoom είπε τον Μάρτιο ότι η φράση «end to end» ήταν «σε σχέση με τη σύνδεση που κρυπτογραφείται από το τελικό σημείο Zoom στο τελικό σημείο Zoom», ότι «το περιεχόμενο δεν αποκρυπτογραφείται καθώς μεταφέρεται στο cloud του Zoom» και ότι συλλέγονται δεδομένα χρηστών που απαιτούνται για τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την FTC, το Zoom είχε τα κρυπτογραφικά κλειδιά που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην εταιρεία να έχει πρόσβαση στις τηλεδιασκέψεις. «Οι παραπλανητικοί ισχυρισμοί του Zoom έδωσαν στους χρήστες μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας, ειδικά για όσους χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα της για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα όπως υγεία και οικονομικές πληροφορίες», ανέφερε η FTC.

Το Zoom παρουσίασε τελικά την πρώτη από τις τέσσερις φάσεις της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο τον Οκτώβριο. Η επόμενη φάση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, θα προσφέρει καλύτερη διαχείριση ταυτότητας και υποστήριξη για ενιαία σύνδεση.

Ένας εκπρόσωπος της Zoom δήλωσε ότι η ασφάλεια των χρηστών είναι «κορυφαία προτεραιότητα» και ότι έχουν ήδη αντιμετωπιστεί τα ζητήματα στην καταγγελία της FTC. «Η σημερινή επίλυση συνάδει με τη δέσμευσή μας να καινοτομούμε και να βελτιώνουμε το προϊόν μας καθώς παρέχουμε μια ασφαλή εμπειρία επικοινωνιών», αναφέρει η δήλωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr