NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΕΕ: Συμβόλαιο για 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech και Pfizer

ΕΕ: Συμβόλαιο για 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech και Pfizer
10_11_2020 | 17:48 10_11_2020 | 17:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Υγεία

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή» δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen.

Σύμφωνα με την ίδια «τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων.

Και αύριο, εγκρίνουμε ένα συμβόλαιο για έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία BioNTech και την Pfizer. Αυτό είναι το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μέχρι στιγμής.

Μόλις γίνει αυτό το εμβόλιο διαθέσιμο, το σχέδιό μας είναι να το αναπτύξουμε γρήγορα, παντού στην Ευρώπη. Αυτή θα είναι η τέταρτη σύμβαση με μια φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίων. Και περισσότερες θα έρθουν. Επειδή πρέπει να έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων με βάση διαφορετικές τεχνολογίες.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για την προετοιμασία εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού. Σχεδόν φτάσαμε. Εν τω μεταξύ, ας είμαστε συνετοί και να παραμείνουμε ασφαλείς».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr