NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Η Moderna θα ξέρει αυτόν τον μήνα εάν λειτουργεί το εμβόλιο της

Κορονοϊός: Η Moderna θα ξέρει αυτόν τον μήνα εάν λειτουργεί το εμβόλιο της
12_11_2020 | 14:08 12_11_2020 | 14:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

​Η Moderna έχει ολοκληρώσει τη συγκέντρωση δεδομένων για μια πρώτη ανάλυση του εμβολίου Covid-19 και αναμένει πως θα έχει ανακοινώσει την αποτελεσματικότητα του έως το τέλος του μήνα. Η Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο της είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

Η Moderna διεξάγει μια κλινική δοκιμή 30.000 συμμετεχόντων, με τους μισούς να λαμβάνουν το εμβόλιο και τους άλλους μισούς να λαμβάνουν ένα «εικονικό» φάρμακο, το οποίο αποτελείται από ένα αλατούχο διάλυμα.

Για να ληφθεί υπόψη το εμβόλιο της Moderna για έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, τουλάχιστον 53 συμμετέχοντες στη μελέτη θα πρέπει να έχουν μολυνθεί με Covid-19.

Η δοκιμή έφτασε στους 53 την την Τετάρτη, αλλά η Moderna δεν γνωρίζει αν οι συμμετέχοντες που αρρώστησαν έλαβαν το εμβόλιο ή το εικονικό φάρμακο. Η εταιρεία ετοιμάζει τώρα δεδομένα για αποστολή στο συμβούλιο παρακολούθησης της δοκιμής, μιας ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων.

Αυτό θα εξετάσει πόσοι από τους συμμετέχοντες που αρρώστησαν έλαβαν το εμβόλιο και πόσοι έλαβαν το placebo. Η Moderna πιστεύει ότι το διοικητικό συμβούλιο θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα πριν από το τέλος του μήνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr