NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Νομοσχέδιο για μείωση 3% των συντελεστών ασφαλιστικών εισφορών από τη Βουλή

Νομοσχέδιο για μείωση 3% των συντελεστών ασφαλιστικών εισφορών από τη Βουλή

Kίνητρα να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και, ει δυνατόν, να γίνουν νέες προσλήψεις θα δώσει η κυβέρνηση με το εργασιακό νομοσχέδιο που θα περάσει από την Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Το βασικό άρθρο του νομοσχεδίου θα δίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% γεγονός που ουσιαστικά αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για διατήρηση θέσεων εργασίας. Όπως ανέφερε ο υπουργός εργασίας σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη, οι συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών (εργαζομένου και εργοδότη) θα διαμορφωθούν στο 36% που είναι μέσα στους 6 χαμηλότερους συντελεστές στην Ε.Ε. Ταυτόχρονα, σε ορισμένους κλάδους θα υπάρξει επιδότηση θέσεων εργασίας προκειμένου να αυξηθούν οι εργαζόμενοι.

Πρόβλημα η πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων

Το μεγάλο θέμα για την κυβέρνηση είναι πώς θα ρυθμίσει την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων για το 2020 καθώς το σύνολο των επιχειρηματιών όλων των κλάδων δηλώνει ότι αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για μία χρονιά που όλοι θα γράψουν μειώσεις τζίρου και μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας έχει προταθεί και προκρίνεται ως αρχική σκέψη, η τμηματική καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 50% τα Χριστούγεννα και 50% στα τέλη Ιανουαρίου 2021 προκειμένου και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν το δώρο τους και να μπορέσουν οι εργοδότες να επιμερίσουν το κόστος.

Τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας. Εάν καταφέρουμε να μην παραταθεί το lockdown μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, μία λύση τμηματικής καταβολής του δώρου Χριστουγέννων θα είναι εφικτή. Εάν παραταθεί το lockdown θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πληρώσουν έστω και το 50% του δώρου Χριστουγέννων.

Να μειωθούν τα πάγια κόστη θέλουν οι επιχειρήσεις

Το 2021 θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις αλλά και το Κράτος. Αν το Κράτος έχει σχετικά εύκολο και φθηνό δανεισμό για να αντιμετωπίσει τις κεφαλαιακές του ανάγκες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες είναι παγιδευμένες σε υψηλά πάγια και λειτουργικά έξοδα. Το υπουργείο Οικονομικών θα ζητήσει από τα επιμελητήρια να καταθέσουν προτάσεις για μέτρα που θα μειώνουν τα πάγια κόστη των επιχειρήσεων το 2021 ή, εάν δεν γίνεται να μειωθούν αυτά, να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη μέσω φορολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κυβερνητικοί φορείς καλούν τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων που προσφέρουν τόσο οι ευρωπαϊκοί φορείς, οι τράπεζες και το χρηματιστήριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr