NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνασπισμός 165 εταιρειών και ενώσεων ζητά αντιμονοπωλιακή δράση κατά της Google

Συνασπισμός 165 εταιρειών και ενώσεων ζητά αντιμονοπωλιακή δράση κατά της Google

​Ομάδα 165 εταιρειών και βιομηχανικών οργανισμών κάλεσε τους αντιμονοπωλιακούς φορείς της ΕΕ να λάβουν μια πιο αυστηρή στάση απέναντι στη Google, αναφέροντας ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας ευνοεί άδικα τις δικές του υπηρεσίες στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Ο «συνασπισμός», που περιλαμβάνει εταιρείες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία αλλά και από 21 ευρωπαϊκές χώρες, έστειλε κοινή επιστολή στην Επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, αναφέροντας ότι η Google παρέχει στις δικές της υπηρεσίες, όπως εκείνες για διαμονή, ταξίδια και θέσεις εργασίας, προτιμησιακή τοποθέτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης, προτρέποντας σε ταχεία δράση για να μπει τέλος στη συγκεκριμένη πρακτική.

Η Google αρνείται τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι οι χρήστες της δεν είναι «κλειδωμένοι» σε αυτές και ότι ο ανταγωνισμός προς τις υπηρεσίες της είναι μόνο ένα κλικ μακριά. «Οι άνθρωποι αναμένουν ότι η Google θα τους δώσει τα πιο συναφή, υψηλής ποιότητας αποτελέσματα αναζήτησης που μπορούν να εμπιστευτούν» δήλωσε εκπρόσωπος.

«Δεν περιμένουν από εμάς να προτιμήσουμε συγκεκριμένες εταιρείες ή αντιπάλους έναντι άλλων, ή να σταματήσουμε να παρουσιάζουμε χρήσιμες υπηρεσίες που δημιουργούν περισσότερες επιλογές και ανταγωνισμό για τους Ευρωπαίους».

Η ομάδα των 165 περιλαμβάνει 135 εταιρείες που προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες και 30 βιομηχανικές ενώσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι έλαβε την επιστολή και θα απαντήσει εγκαίρως. Πρόσθεσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την αγορά για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των διορθωτικών μέτρων που προσφέρονται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr