NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αψηφούν την κρίση και σημειώνουν ρεκόρ

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αψηφούν την κρίση και σημειώνουν ρεκόρ

​Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), υπάρχουν πολλά υποσχόμενα σημάδια ότι μια «πράσινη ανάκαμψη» μπορεί να υλοποιηθεί, παρά την στροφή του ενδιαφέροντος προς την πανδημία.

Ενώ η κρίση προκάλεσε απότομες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η έκθεση Renewables 2020 διαπίστωσε ότι η ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 90% της συνολικής χωρητικότητας που θα έχει προστεθεί φέτος, και ο ρυθμός πρόκειται να επιταχυνθεί το 2021.

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αψηφούν τις δυσκολίες που προκαλούνται από την πανδημία, δείχνοντας ισχυρή ανάπτυξη», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του IEA, Fatih Birol, σε δελτίο τύπου. «Το μέλλον μοιάζει ακόμα πιο λαμπερό με τις νέες προσθήκες ρεκόρ την φετινή και την επόμενη χρονιά».

Η φετινή αύξηση ρεκόρ καθοδηγείται από τις ΗΠΑ και την Κίνα, με την αιολική και την ηλιακή ενέργεια να επεκτείνονται κατά 30% και στις δύο χώρες. Το επόμενο έτος, η παγκόσμια ικανότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% χάρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ινδία.

Συνολικά, οι προσθήκες του τρέχοντος έτους θα οδηγήσουν σε αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 7%, παρά τη μείωση της ζήτησης ενέργειας κατά 5%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr