NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Bezos κάνει τις πρώτες δωρεές μέσω του ταμείου των 10 δισ. δολαρίων

Ο Bezos κάνει τις πρώτες δωρεές μέσω του ταμείου των 10 δισ. δολαρίων

​Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε τους πρώτους αποδέκτες του Earth Fund, του ταμείου των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας».

Ο Bezos ανακοίνωσε 16 αρχικούς παραλήπτες χρηματοδότησης από το Earth Fund, οι οποίοι θα λάβουν δωρεές 791 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κορυφαίες δωρεές περιλαμβάνουν τα Nature Conservancy, Natural Resources Defense Council, Environmental Defense Fund, World Resources Institute και World Wildlife Fund, τα οποία θα λάβουν το καθένα 100 από εκατομμύρια δολάρια.

Ο Bezos είπε σε μια ανάρτηση στο Instagram ότι πέρασε τους τελευταίους μήνες μαθαίνοντας για το έργο των επιχορηγούμενων σε βάθος, προσθέτοντας ότι «εργάζονται για καινοτόμες και φιλόδοξες λύσεις» γύρω από την αλλαγή του κλίματος. Οι επιχορηγήσεις ύψους 791 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα είναι «μόνο η αρχή» της δέσμευσης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Earth Fund, δήλωσε ο Bezos.

Πολλοί από τους δικαιούχους λαμβάνουν κεφάλαια για συγκεκριμένα έργα, ενώ άλλοι θα δωρίσουν τα κεφάλαια σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τον Σεπτέμβριο, η Amazon ανακοίνωσε τους πρώτους αποδέκτες του Pledge Fund ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επενδύσει σε «βιώσιμες και τεχνολογίες άνθρακα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr